13.3.10

Σοκολατόπιτα!


Υλικά
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη
300γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος (ή ανάμεικτη)

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
1 κ.γ βούτυρο
φλούδες κουβερτούρας


Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.

Για την επικάλυψη

Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει.

Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα.
Να μην είναι πανω στη φωτιά πολύ σημαντικό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Μόλις η σοκολατόπιτα μας βγεί απο το φούρνο , καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας και τις φλούδες κουβερτούρας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά κ σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly