13.3.10

Σκαλτσούνια Μανταρινιού!


Υλικά για (30-35 τεμάχια)

Για την ζύμη



250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ φρέσκο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους αυγών
2 κ.σ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ανθόνερο ή νερό



Για την γέμιση

1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μανταρίνια
½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
Ζάχαρη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες



Πλένουμε και στύβουμε τα μανταρίνια.
Κρατάμε το χυμό και τις φλούδες.
Βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν αλλάζουμε το νερό ενδιάμεσα για να ξεπικρίσουν
Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μισό σχεδόν χυμό μανταρινιού μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το πολτό μανταρινιών-αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά , μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτετε λίγο χυμό μανταρινιού.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
Αφήνουμε τα μπαλάκια να σταθούν με μια λαδόκολλα.
Ετοιμάζουμε την ζύμη, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς.
Προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας λίγο-λίγο το ανθόνερο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε την ζύμη μας μια μπάλα , τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας , ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους διαμέτρου 7εκ.
Βάζουμε στην μέση κάθε δίσκου από ένα μπαλάκι μίγματος μανταρινιών, αμυγδάλου και το τυλίγουμε με τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς.
Το πλαταίνουμε λίγο με την παλάμη μας.
Αραδιάζουμε τα γλυκάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 10 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.



Λίγα μυστικά ακόμα
Αν περισσέψει γέμιση την πλάθουμε μπαλάκια τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν για 2 μέρες και θα έχουμε υπέροχα αμυγδαλωτά με γεύση μανταρινιού.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly