14.3.10

Κοτόπιτα σφολιάτας


 
Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου
Ζαμπόν
Τυρί (μαλακό)
Τυρί παρμεζάνα
Ντομάτες
Πιπεριές
1 κρέμα γάλακτος
2 φύλλα σφολιάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι



Ετοιμασία

Βράζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Στο τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αρκετά πλατιά. Τοποθετούμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας αρκετό περιθώριο στα πλαϊνά.

Στη συνέχεια χαράζουμε με μαχαίρι τα πλαϊνά της σφολιάτας προσέχοντας
να μη φτάνουν οι χαρακιές ως τη γέμιση.

Τυλίγουμε από τη μία πλευρά τοποθετώντας μία λωρίδα από δεξιά πάνω σε μία
 λωρίδα από αριστερά δημιουργώντας έτσι κάτι σαν πλεξίδα.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι και ψήνουμε στους 180°C
για αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα
 όλα τα φύλλα της σφολιάτας).

*ή μπορείτε απλά να απλώσετε την σφολιάτα σε ταψάκι ,ετσι ώστε να περισέψει και στα πλαινά του ταψιού , βάζετε την γεμιση και κατεβάζετε την σφολιάτα που έχει περισέψει απο τα πλαινά.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly