Αν επιθυμείτε οι μέρες του Πάσχα να μην συνοδευτούν με παραπανίσια κιλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!


1. Περιοριστείτε στο ένα αυγό, γιατί σε συνδυασμό με το κρέας αποτελεί μεγάλη πηγή λίπους.

2. Φάτε μαγειρίτσα. Η σούπα με κρέας αποτελεί την καλύτερη προετοιμασία του στομάχου για τα προϊόντα που στερήθηκε από τη νηστεία όλο το προηγούμενο διάστημα. Μία μερίδα μαγειρίτσα αποδίδει περίπου 600 θερμίδες. Δυστυχώς η μαγειρίτσα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη. Για το λόγο αυτό προσπαθήστε να φάτε το αυγό μόνο με το ασπράδι του.


3. Ξεκινήστε το γεύμα σας με σαλάτα. Αυτό θα σας βοηθήσει κυρίως να τιθασεύσετε την πείνα σας και την ορμή σας για κρέας βοηθώντας σας παράλληλα να χορτάσετε πιο εύκολα. Η σαλάτα είναι εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου.


4. Προτιμήστε κατσικάκι από αρνάκι καθώς το κατσικάκι έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Το αρνάκι γάλακτος είναι φτωχότερο από το αρνί σε πρωτεΐνες και πλουσιότερο σε λίπος. Το λίπος του βρίσκεται κρυμμένο ενδομυϊκά, γι’ αυτό και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.


5. Στύψτε άφθονο λεμόνι στο κρέας. Δεν περιέχει μόνο πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, αλλά και βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.


6. Προτιμήστε κρασί ως συνοδευτικό φαγητού, αντί για μπύρα ή αναψυκτικό καθώς το κρασί περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία μας.


7. Καταναλώστε τσουρέκι αντί άλλων περισσότερο θερμιδογόνων γλυκισμάτων με σοκολάτα ή σαντιγί. Μία φέτα τσουρέκι περιέχει γύρω στις 100 θερμίδες ενώ ένα γλύκισμα με σοκολάτα στην καλύτερη περίπτωση 400.



Δεν υπάρχουν σχόλια: