15.4.10

Δίχρωμο κέικ!






Υλικά


Λάδι για το άλλειμα των σκευών
175 γραμ. μαλακωμένο βούτυρο
175 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
1 κουτ. σούπας γάλα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
8 κουτ. σούπας ζεσταμένη μαρμελάδα φράουλα
ή σώς σοκολάτας
Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Λαδώνουμε δυο στενόμακρες βαθειές φόρμες - περιεκτικότητας ενός λίτρου η κάθε μία - και τις στρώνουμε με λαδόκολα.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά, ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά (λίγα - λίγα), χτυπώντας καθε φορά το μείγμα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το γαλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένας μαλακός χυλός.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στη μία φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθετουμε στο άλλο μισό μείγμα μερικές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής , ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην άλλη φόρμα.
Ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα ξεφορμάρουμε, βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, κόβουμε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια: Έτσι, έχουμε 4 στενόμακρα παραλληλεπίπεδα. Τα ενώνουμε εναλλάξ μετάξύ τους με τη μαρμελάδα (κόκκινο με άσπρο - άσπρο με κόκκινο)ή την σως σοκολάτας και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.






Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly