13.4.10

Μπεζέδες








Υλικά

½ κιλό ασπράδια
1350 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ


Εκτέλση


Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα.
Όταν ζεσταθεί και λιώσει η ζάχαρη, βάζετε το μείγμα σε μίξερ και το δουλεύετε με τους συρμάτινους αυγοδάρτες μέχρι να κρυώσει και να αφρατέψει.
Όταν κρυώσει και είναι έτοιμο, βάζετε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζετε τους μπεζέδες πάνω σε λαδόκολλα που έχετε από πριν τοποθετήσει σε ένα ταψί..
Ψήνετε τους μπεζέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο για περίπου 35 λεπτά, η μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.
Μπορείτε να τους γεμίζετε με πραλίνα αμυγδάλου ή με μους σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Οι μπεζέδες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" με θέμα το αυγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly