10.4.10

To Μillefeuille της Φωτεινής!!!



Το μιλφέιγ (millefeuille - μιλ φουί = χίλια φύλλα), που στα γαλλικά σημαίνει χίλια φύλλα, είναι κυρίως γνωστό σαν το γλυκό με την τραγανή σφολιάτα και την άσπρη κρέμα, πασπαλισμένο με λίγη κανέλα.
στις ΗΠΑ λέγεται "Napoleon" & στη Γερμανία είναι γνωστό ως "Cremeschnitte"
Ωστόσο μπορούμε να το βρούμε σε διάφορες μορφές, ανάλογα τη χώρα και τις παραδόσεις της.
Αντί για την λευκή κρέμα ζαχαροπλαστικής, μπορεί να περιέχει μαρμελάδα ή σαντιγί και να είναι γκλασαρισμένο με άσπρη ή μαύρη σοκολάτα.
Μπορούμε ακόμα να το βρούμε και σε αλμυρή έκδοση, γεμισμένο με σπανάκι, pesto ή τυρί (συνηθίζεται στην Ιταλία).

Εγώ σας παραθέτω την συνταγή της φίλης Φωτεινής ... κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι ... καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε!

Υλικά


3 πακέτα σφολιατίνια
1 λίτρο και 200 ml γάλα
1 βιτάμ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 αυγό ή 1 κρόκο αυγού
1 γκαρνί
7 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)
άχνη ζάχαρη & κανέλα


Εκτέλεση
Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά εως ότου πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνέχεια.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και μετά προσθέτουμε το αυγό το οποίο έχουμε πριν χτυπήσει λίγο. Προαθέτουμε κ το ξύσμα απο το λεμόνι.


Ανακατεύουμε καλά.


όσο το μείγμα ακόμα είναι ζεστό...


Κάνουμε μια στρώση σφολιατίνια, μια κρέμα, μια σφολιατίνια, μια κρέμα και από πάνω ρίχνουμε την άλλη κρέμα που ετοιμάζουμε, χτυπώντας τα 200 γρ. γάλα με το γκαρνί.




Τρίβουμε μερικά σφολιατίνια πασπαλίζουμε το μιλφέιγ και τέλος πασπαλίβουμε με άχνη ζάχαρη & κανέλα ...

Καλή επιτυχία!

http://www.souxou-mouxou.gr/forum/viewtopic.php?f=21&t=1474





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly