18.5.10

Διεθνή Ημέρα ΜουσείωνΜε αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων,   18 Μαΐου, το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει με σειρά εκδηλώσεων στον εορτασμό του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.Κατά την ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη.


Ακολουθεί ο κατάλογος με τις εκδηλώσεις μουσείων που εποπτεύονται από το ΥΠ.ΠΟ., καθώς και αυτών που ανήκουν σε άλλους φορείς.

Λίστα Μουσείων

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς».Θέμα του φετινού εορτασμού (2010): «Μουσεία για την κοινωνική αρμονία». Ως αργά το βράδυ θα παραμείνουν ανοιχτά το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στον Κεραμεικό, το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.


Στις 18 Μαίου κάθε χρόνο η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας είναι ελεύθερη.Νέο μουσείο Πάτρας: Το νέο υπερσύγχρονο αρχιτεκτονικό διαμάντι της Πελοποννήσουδιαβάστε & δείτε περισσότερα : εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly