Κασερόπιτα!











Υλικά


8 φύλλα για πίτα
1/2 κιλό κασέρι, τριμμένο
7 αβγά
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλιτζ. μαργαρίνη, λιωμένη για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων


Για την κρέμα:




1 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές μαργαρίνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζ. νερό




Εκτέλεση


Για να φτιάξουμε την κρέμα, λιώνουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ενωθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα πλήρες αραιωμένο στο νερό, το αλάτι ,το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου η κρέμα πήξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το κασέρι, τα 6 αβγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα λείο και ομοιογενές μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλειμμένα ένα ένα με μαργαρίνη, φροντίζοντας οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Γυρίζουμε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις αλείφουμε με μαργαρίνη. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με μαργαρίνη και κομμένα στις διαστάσεις του ταψιού.
Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες των επάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν καλά με τις γυρισμένες άκρες των κάτω φύλλων.
Χαράσσουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με το αβγό που κρατήσαμε χτυπημένο με 2-3 κουταλιές νερό και ψήνουμε την κασερόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.


Καλή επιτυχιά !

1 σχόλιο:

Dafni είπε...

Μου αρέσουν πολύ οι πίτες, που έχουν κρέμα!Γίνονται πολύ αφράτες.Ωραία συνταγή Αφροδίτη!