16.5.10

Νέα ογκολογική κλινική στην Πάτρα
15/04/2010 Ιδιωτικές μονάδες υγείαςΕπικαιρότηταEuromedica Α.ΕΓενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική ΠατρώνΘωμάς ΛιακουνάκοςΠνοή Ζωής - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών


Στη σύσταση μιας νέας ανώνυμης εταιρίας στην Πάτρα, από κοινού με 58 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με την επωνυμία «Γενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική Πατρών Α.Ε.» προχώρησε η Euromedica Α.Ε.


Η διοίκηση της εισηγμένης με την κίνηση αυτή, ενισχύει ακόμη περισσότερο το προφίλ της στο κομμάτι των υπηρεσιών υγείας, επιχειρώντας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπως έχει δε δηλώσει ο βασικός της μέτοχος, Θωμάς Λιακουνάκος, η ογκολογία, η ψυχιατρική, η νευρολογία και τα Κέντρα Αποκατάστασης, αποτελούν τομείς στους οποίους θα επενδύσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια η Euromedica.


Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας ανέρχεται σε 910.000 ευρώ και η συμμετοχή της Euromedica Α.Ε. σε αυτό είναι 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχουν οι γιατροί.


Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία νέας Γενικής Κλινικής, δυναμικότητας 120 κλινών, με έμφαση στην ογκολογία και ταυτόχρονη ανάπτυξη ξεχωριστής αυτόνομης γυναικολογικής πτέρυγας 30 κλινών.


Η κλινική θα απευθύνεται τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.


Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Euromedica Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας, καθώς έχει προηγηθεί η πολυμετοχική εταιρία «Πνοή Ζωής - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών Α.Ε.», στην οποία η Euromedica κατέχει το 50% και 35 γιατροί το υπόλοιπο 50%. Σκοπός αυτής της εταιρίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής δυναμικότητας 200 κλινών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Η «Πνοή Ζωής» βρίσκεται στο στάδιο της οριστικής μελέτης και λήψης των σχετικών αδειών.

Το επόμενο βήμα της Euromedica, στην πόλη της Πάτρας, σύμφωνα με την διοίκησή της, είναι η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης, δυναμικότητας τουλάχιστον 120 κλινών, με τον διακριτικό τίτλο «Αρωγή Αχαΐας», μέσω της θυγατρικής «Euromedica Αρωγή Αχαΐας Α.Ε.».


Το συνολικό ύψος των τριών ανωτέρω επενδύσεων, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός της ερχόμενης τριετίας, υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ, οι δε θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν υπολογίζονται στις 500.


Συνολικά, ο όμιλος Euromedica σήμερα απαρτίζεται από 86 μονάδες (η νέα μονάδα θα είναι η 87η): 18 κλινικές, 59 διαγνωστικά κέντρα, εννέα κέντρα αποκατάστασης και ένα κέντρο Κοσμητικής Ιατρικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly