4.6.10

Καρυδόπιτα!






Υλικά


3 φλ καρύδια ψιλοκ.
1 φλ καρύδια χοντροκ.
1 κ 1/2φλ ζάχαρη
3 φλ αλεύρι
γαλέτα
1/2 φλ βούτηρο
6 αυγά
2 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλο
2 κγ μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι


1 κ 1/2φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
2 σφινάκια κονιάκ


Εκτέλεση


Δουλεύουμε το βούτηρο , τη ζάχαρη κ τους κρόκους για 10'.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει : το γαρύφαλο , την κανέλα , το αλεύρι,το μπέικιν.
Διαδοχικά προσθέτουμε στους κρόκους , την μαρέγκα κ το μείγμα με το αλέυρι.
Σε βουτηρωμένη φόρμα  πασπαλίζουμε την τριμμένη γαλέτα κ αδειάζουμε το μειγμα μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'.
Φτιάχνουμε το σιρόπi , βράζοντας όλα τα υλικά , κατεβάζουμε απο την φωτιά κ προσθέτουμε το κονιάκ.


Σιροπιάζουμε το γλυκό αμεσως μολις το βγάλουμε απο το φούρνο , με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με χοντοκομμένα καρύδιά.
Σερβίρουμε όπως τα κομμάτια του κέικ , με μια μπάλα παγωτό ή σαντυγί σοκολάτας!


*Γαρνίρισα κ με σιρόπι σοκολάτας ....



Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly