23.7.10

Γλυκόξινη σάλτσα με βερίκοκα!

Ιδανική για spring rolls!!!







Υλικά

5 βερίκοκα αποξηραμένα, βρασμένα σε 1 φλ. νερό για 10 λεπτά
4 κ.σ λευκό ξίδι μπαλσάμικο
1/3 φλ μέλι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1/4 φλ. νερό
2 κ.γ κορνφλάουρ
λίγη πάπρικά καυτερή(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 2 βερίκοκα και τα βάζουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα υπόλοιπα βερίκοκα σε μπλέντερ μαζί με το νερό που τα έχουμε βράσει καιτα πολτοποιούμε.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ξίδι και το μέλι , προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βερύκοκα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Διαλύουμε στο νερό το κορφλάουρ και το προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει λίγο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.Ριχνουμε και λίγη καυτερή πάπρικα αν θέλουμε.


Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly