28.8.10

Πανακότα αρωματισμένη με λεμόνι & σάλτσα πορτοκαλιού!


Δεν υπερβάλλω συχνά για τις συνταγές που μοιράζομαι μαζί σας , αλλά αυτή είναι μια απο τις συνταγές που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

1 λίτρο γάλα
ξύσμα απο 1 λεμόνι
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 σφινάκι limoncelo
5 κ.σ ζάχαρη
6 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ

υλικά για την σάλτσα πορτοκαλιού:

ξύσμα & χυμό απο 2 πορτοκάλια
χυμό απο 1 λεμόνι
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε ένα ποτήρι γάλα , ρίχνουμε μέσα το κόρν φλάουρ και
ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
Αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα , ζεσταίνουμε  και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,
 το χυμό κ το ξύσμα λεμονιού και το σφινάκι limoncelo.
Μόλις αρχίζει το γάλα να αχνίζει , ρίχνουμε μέσα το μίγμα με το κόρν φλάουρ και
ανακατεύουμε συνεχώς απαλά με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε απο την φωτιά μόλις αρχίσει να γίνετε διάφανο.
Ανακατεύουμε 2 λεπτά ακόμα κ αδειάζουμε σε φορμάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Για να φτιάξουμε την σάλτσα , αδειάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό των πορτοκαλιών , του λεμονιού την ζάχαρη κ στον αστεροειδή γλυκάνισο. Ανακαστεύουμε καλά κ αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να έχουμε ενα απαλό σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για να σερβίρουμε , βύθιζουμε τα φορμάκια σε λίγο ζεστό νερό κ αναποδογυρίζουμε με πιατέλα.
Περιχύνουμε την πακανότα με την πορτοκαλένια σάλτσα.




Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly