9.9.10

Γαλοπούλα gordon blue!







Υλικά

4 στήθη γαλοπούλας,
200 γρ γιαούρτι ή φρέσκο γάλα
400 γρ κασέρι τριμμένο,
150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο,  
4 κ.γ μουστάρδα ,
2 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
αλεύρι  
φρυγανιά τριμμένη,
αλάτι & φρέσκο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ετοιμασία:

Πλένουμε τα φιλέτα γαλοπούλας , στραγγίζουμε και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν σαν σνίτσελ. Σε μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και βάζουμε μεσα τα φιλέτα να μαριναριστούν , αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο πολύ θα μαλακώσουν και θα φύγει η μυρωδιά απο το  κρέας.

Αφού περάσει η 1 ώρα σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα δύο αυγά με δύο κουταλιές σούπας λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τα φιλέτα μας με το ζαμπόν και το τυράκι.
Τα πανάρουμε με την σειρά απο το αυγό , το αλέυρι και τέλος απο την φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά απο την κάθε πλευρά.
Για να μην μας ανοίξουν τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μόλις είναι έτοιμα στραγγίζουμε σε αποροφυτικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε. Μπορούμε να τα συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά , φρέσκες σαλάτες , ρύζι ...


 
Καλή επιτυχία!

4 σχόλια:

big mama είπε...

Ψχ, τι είναι τούτο πρωϊνιάτικα; Πολύ θα ήθελα να το είχα τώρα! Μου φαινόταν δύσκολο αλλά έτσι που το παρουσιάζεις λέω να το δοκιμάσω κάποια στιγμή!

georgiaxara είπε...

Γειά σου Αφροδίτη μου, πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγητό σου !! Γειά στα χέρια σου.
Α!! και χρόνια πολλά στην κορούλα σου για χθές, να την χαίρεσαι!!
Φιλιά!

glykesistories είπε...

@big mama καλημέρα! μπορεί να φαίνετε λιγάκι περίπλοκο αλλά δεν ειναι καθόλου! Το σημαντικό είναι να μαλακώσει το κρεας στο γιαούρτι και να το ανοίξεις όσο περισσότερο μπορείς ... δεν σε φοβάμαι καθόλου μια χαρα θα τα καταφέρεις σίγουρα!

@georgiaxara σε ευχαρστώ πολύ πολύ , φιλιά!

painter είπε...

Τι μου κάνεις μεσημεριάτικα... έφαγα και πάλι λιγουρεύομαι. Φαντάσου να ήμουν νηστική.
Πολύ αγαπημένο φαγάκι τον παιδιών μου, τρελαίνονται!
Καλό Σαββατοκύριακο

Printfriendly