Η ανάποδη μηλόπιτα!




Υλικά


Για την ζύμη της τάρτας (ταψάκι Νο28)



2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
130 γραμ. βούτυρο
1 αυγό ή 1 κρόκο αυγού
λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού
ελάχιστη ζάχαρη (1 κ.γ) ή καθόλου
1/2 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)


Για τη γέμιση

4 μήλα
3/4 φλ.τσαγιού μέλι
κανέλα
άχνη ζάχαρη
χοντροκομμένα καρύδια


Ετοιμασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα
(Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παγωμένο νερό).
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και ρίχνουμε το μέλι, ώστε να καλύψει όλο τον πάτο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας σε τέταρτα ή ροδέλες.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα μήλα,περιχύνουμε με το μέλι ,
 κοσκινίζουμε κανέλα, άχνη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια.
Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Βάζουμε το φύλλο μας στην ταρτιέρα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει καλά το φύλλο μας.
Αναποδογυρίζουμε την ταρτιέρα σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα, άχνη ζάχαρη και καρύδια.


Καλή επιτυχία !