Κοτόπουλο με πιπεριές & κρεμμύδια!





Υλικά

1 κούπα λάδι
4 κρεμμύδια (μέτρια) σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κιτρινές πιπεριές σε ροδέλες
400 γραμ.μανιτάρια φρέσκα (κατα προτήμηση) κομμένα σε φέτες
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
1/2 κούπας κρασί κόκκινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουπα κρέμα γάλακτος ή 3 κ.σ γιαούρτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και σοτάρετέ τα ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντάς τα καλά.
Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του πουλιού και σοτάρετέ τα καλά απ' όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα μανιτάρια , τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, και σβήστε με το κρασι.
Αλατοπιπερώστε!
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσουν και το φαγητό να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος,ή το γιαούρτι  ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν!


Kόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες και αφαιρέστε την κόρα.



Στη συνέχεια, κόψτε την ψίχα σε μικρά ή μεγαλύτερα κομματάκια, ανάλογα με το πώς τα προτιμάτε.
Aλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.


Ψήστε τα κυβάκια στο φούρνο στους 200ο C, φροντίζοντας να τα ανακατεύετε κατά διαστήματα. Mόλις πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, βγάλτε τα από το φούρνο. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά τραγανά, τρυπήστε τα με ένα πιρούνι.




Προτιμήστε ψωμί μαύρο, ολικής άλεσης ή πολύσπορο, που είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.

Όταν το ψωμί είναι φρέσκο και μαλακό, δεν κόβεται εύκολα. Aφήστε το, λοιπόν, να μπαγιατέψει 1-2 μέρες.

Aν δεν καταναλώσετε αμέσως τα κρουτόν, μπορείτε να τα κλείσετε αεροστεγώς και να τα φυλάξετε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

• Tα αρωματικά είναι ιδανικά για να προσθέτουν γεύση και άρωμα στα κρουτόν σας. Πασπαλίστε λοιπόν τα κομματάκια ψωμιού με ένα μείγμα μπαχαρικών πριν τα βάλετε στο φούρνο, ώστε να απορροφήσουν το άρωμά τους. Ένας απλός και πολύ γευστικός συνδυασμός είναι λίγη ρίγανη, πιπέρι και κύμινο. Aν προτιμάτε κάτι πιο πικάντικο, μη διστάσετε να ρίξετε ακόμα και κάρι ή πάπρικα.



• Για να δώσετε... ελληνική γεύση στα κρουτόν σας, ρίξτε τα κομματάκια σε ένα μπολ με τριμμένη ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Aφήστε τα για λίγα λεπτά στο μείγμα.

• Aφού ψήσετε τα κομματάκια ψωμιού στο φούρνο, μπορείτε να τα περάσετε από το μπλέντερ και να τα χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα σε λαχανικά που θεωρείτε άγευστα (π.χ. μπρόκολα, σπαράγγια). Eπιπλέον, τα θρυμματισμένα κρουτόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως γέμιση (π.χ. σε πιπεριές).


Καλή επιτυχία!