Καρυδόπιτα!






Υλικά


3 φλ καρύδια ψιλοκ.
1 φλ καρύδια χοντροκ.
1 κ 1/2φλ ζάχαρη
3 φλ αλεύρι
γαλέτα
1/2 φλ βούτηρο
6 αυγά
2 κγ κανέλα
1 κγ γαρύφαλο
2 κγ μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι


1 κ 1/2φλ ζάχαρη
2 φλ νερό
2 σφινάκια κονιάκ


Εκτέλεση


Δουλεύουμε το βούτηρο , τη ζάχαρη κ τους κρόκους για 10'.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει : το γαρύφαλο , την κανέλα , το αλεύρι,το μπέικιν.
Διαδοχικά προσθέτουμε στους κρόκους , την μαρέγκα κ το μείγμα με το αλέυρι.
Σε βουτηρωμένη φόρμα  πασπαλίζουμε την τριμμένη γαλέτα κ αδειάζουμε το μειγμα μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45'.
Φτιάχνουμε το σιρόπi , βράζοντας όλα τα υλικά , κατεβάζουμε απο την φωτιά κ προσθέτουμε το κονιάκ.


Σιροπιάζουμε το γλυκό αμεσως μολις το βγάλουμε απο το φούρνο , με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με χοντοκομμένα καρύδιά.
Σερβίρουμε όπως τα κομμάτια του κέικ , με μια μπάλα παγωτό ή σαντυγί σοκολάτας!


*Γαρνίρισα κ με σιρόπι σοκολάτας ....



Καλή επιτυχία!

Εξέταση εντοπίζει τον καρκίνο πριν εμφανιστεί!



Μία εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ένας ανιχνεύσιμος όγκος επινοήθηκε από ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ειδικών. Η εξέταση είναι η πρώτη που αναγνωρίζει με ακρίβεια τα «μηνύματα» που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν κάπου στον οργανισμό αρχίσει να δημιουργείται καρκίνος.



Οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης σε 8.000 ασθενείς υποδηλώνουν ότι με την βοήθειά της μπορεί να ανιχνεύεται ο καρκίνος έως πέντε χρόνια πριν γίνει εμφανής με τις υπάρχουσες απεικονιστικές εξετάσεις.


Το γεγονός αυτό δίνει στους γιατρούς και στους ασθενείς ένα ζωτικό προβάδισμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου, διότι όσο πιο νωρίς στην ανάπτυξή του ανιχνευθεί ο καρκίνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ίασης.


Η εξέταση, που ονομάζεται Early CDT-Lung και αποτελεί προϊόν 15ετούς εργασίας ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Κάνσας, πρόκειται να εισαχθεί στις ΗΠΑ εντός του μήνα, ενώ αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται και στη Βρετανία το πρώτο εξάμηνο του 2011.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ντέιλυ Τέλεγκραφ» επικαλούμενη τους «Τάιμς» του Λονδίνου, η εξέταση επινοήθηκε αρχικά για να συμβάλει στην ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις συμβατικές απεικονιστικές εξετάσεις.


Ωστόσο, εκτιμάται πως έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σύντομα και για πολλές άλλες μορφές καρκίνου.

Κατά την εξέταση, αναλύεται το αίμα του ασθενούς για να καταγραφούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης.

Τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μικρές ποσότητες αντιγόνων (είναι πρωτεϊνικά μόρια), η εμφάνιση των οποίων προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να καταγράψουν αυτή την μοριακή αντίδραση χρησιμοποιώντας μόλις 10 ml από το αίμα του ασθενούς.


Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή της εξέτασης επινοήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και την εταιρεία ιατρικής έρευνας Oncimmune.