Μελιτζάνες & πατάτες με τυρί!



Υλικά

4 φλιτζ ντομάτες πομοντόρια ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
3κ.σ ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες (περίπου 500γρ η μια) κομμένες σε ροδέλες
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
λάδι & αλέυρι για τηγάνισμα
γαλέτα για τον πάτο του ταψιού
3 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
500 γρ κασέρι τριμμένο
1/2 φλ τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Ετοιμασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες , αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίξουν για 40 λεπτά.Δεν τις ξεπλένουμε , τις σκουπίζουμε λιγο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το αλάτι.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ντομάτες  , με το αλάτι , πιπέρι κ τις 2.κσ λάδι για 30 λεπτά, περνάμε την σάλτσα απο σουρωτήρι για να γίνει πιο λεία προσθέουμε το σκόρδο κ το δυόσμο κ μαγειρέυουμε ακόμα για 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι ,τηγανίζουμε τις πατάτες ελφρά ,  αλευρώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά αποκάθε πλευρά.Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε ενα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο με την γαλέτα.

Στρώνουμε ώς εξής : Μελιτζάνες , λίγη σάλτσα , κασερι , κεφαλογραβιέρα , επαναλαμβάνουμε με μια στρώση πατάτες , τελιώνοντας πάντα με στρώση σάλτσας τυριών.





Ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο το φαγητό μας!
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγτό αυτό μόνο με μελιτζάνες ή μόνο με πατάτες.

Καλή επιτυχία!


Τραγανά κουλουράκια κανέλας & γαρύφαλου!


Υλικά

1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ζάχαρη φρουκτόζη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιές σούπας κανέλλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Ετοιμασία

Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας , προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι , όσπου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει  και να είναι μαλακή.
Σε βουτηρωμένο ταψάκι , τοποθετούμε τα πλασμένα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 160-180 βαθμούς περίπου (ανάλογα τον φούρνο) για περίπου 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!