Πιο πορτοκαλένια μπισκότα ... δεν γίνετε!!!



 
Και φυσικά αναφέρομαι στα μοναδίκα μπισκότα με πορτοκάλι ,
της αγαπημένη μας Μάρας
απο το μπλόγκ της marascookrevolution  , που έφτιαξα τις τελευταίες μέρες
2 φορές ... 1 δεν είναι αρκετή πιστέψε με!


Υλικά

2 ποτήρια του νερού βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα από τα πορτοκάλια που θα στύψουμε
1,5 -2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ετοιμασία
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο.

Έπειτα ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα.

Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά,  ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Βάζουμε την ζύμη σε μηχανή φορμαρίσματος για μπισκότα ή και κορνέ για σαντιγί.

Πάλι αν θέλουμε απλώνουμε σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και δίνουμε σχήμα με κουπ για μπισκότα ή ποτήρι κρασιού ή με το φλιτζάνι του καφέ.

Στρώνουμε σε λαμαρίνα λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκοτάκια.

Ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Μικρά tips
Μπορούμε να λιώσουμε  60 γρ κουβερτούρα με λίγο καλαμποκέλαιο και να βουτήξουμε μέσα τα μπισκοτάκια μας.
Επίσης να ενώσουμε δύο μπισκοτάκια με λίγο μαρμελάδα σαν πτιφούρ.


Καλή επιτυχία!



 

Πορτοκαλένιες πατάτες με κουρκουμά!






Υλικά
1 1/2 κιλό παπάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι νερού , φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κοφτό κ.γ κιτρινόριζα-κουρκουμά
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα


Ετοιμασία


Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Τις βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε.

Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις πατάτες 
και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις κουνόντας μόνο το σκεύος.

Ρίχνουμε την κιτρινόριζα και το χυμό πορτοκαλιού.

Αλατιπιπερώνουμε καλά.

Κουνάμε καλά το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν όλες οι  πατάτες με το χυμό πορτοκαλιού.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια πηκτή σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.


Καλη επιτυχία!