Κέικ αμυγδάλου με σάλτσα βύσσινου!



Υλικά για το κέικ

250 γρ βούτυρο "τύπου" κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ αλεύρι φαρινάπ
1 1/2 φλ. ζάχαρη
6 αβγά
1 1/2 φλ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
 1 φλ φρέσκο γάλα
2 κ.σ λικέρ amareto


 Υλικά για τη σάλτσα βύσσινου

1 κονσέρβα βύσσινο ΚΥΚΝΟΣ
2 κ.σ λικέρ amareto
2 κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ κόρν φλάουρ
1/2 φλ αμύγδαλα φιλέ








Ετοιμασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. 
Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε λίγη-λίγη την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι  και το λικέρ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε  φόρμα που έχουμε ήδη αλείψει με λίγο βούτυρο και αλευρώσει. 
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.





Ετοιμασία για τη σάλτσα βύσσινου:  

Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το ζωμό ,  και κρατάμε 3-4 κ.σ από το ζωμό της κονσέρβας.
Στις 3-4 κ.σ από το ζωμό των βύσσινων ανακατεύουμε το κορνφλάουρ.

Βάζουμε τα βύσσινα σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λικέρ και την ζάχαρη  ανακατεύοντας  σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.



Μόλις το κέικ μας είναι έτοιμο αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα , αφήνουμε 5-10 λεπτά να σταθεί-κρυώσει  και περιχύνουμε το κέικ αμυγδάλου με τη σάλτσα βύσσινου.

Πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!



Καλή επιτυχία!

14 σχόλια:

Εφη είπε...

Πολύ δελεαστικό ...και με το βυσσινάκι του...θα κεραστώ!
Τι???Εγώ δεν έχω πει κουβέντα για δίαιτα, άρα κερνιέμαι...χαχαχα!!!!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Έφη μου να κεραστείς! χχχχχχ

σε ευχαριστώ!:-)

Αγγελικη Ν είπε...

Αυτό δεν είναι κέικ, είναι υπερπαραγωγή!

Αlex... είπε...

Πολυ νοστιμο φαινεται!!!Το βυσσινο μου τα χαλαει λιγο (δεν το πολυσυμπαθω!) αλλα μου αρεσει η εκτελεση!Σ'ευχαριστω για τις ευχες σου!Ανταποδιδω!:)

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιο και λαχταριστο το κεικ σου μπραβο.Πιο λετε στην Ελλαδα βουτυρο Κερκυρας το καθαρο?

Kitchen Stories είπε...

Τι καταπληκτικά χρώματα!
Μόνο που το βλέπεις μοιάζει με ανοιξιάτικο στεφάνι!
Πολύ ωραία εμφάνιση, Αφροδίτη, και από γεύση δεν υπάρχει αμφιβολία. Απλό στη λύση,, δύσκολο να το εμπνευστείς!
Φιλί
Καλό Σ/Κ

mara είπε...

Απαπαπαπααπα....μου τρέχουν τα σάλια "Θεά" μου!
Θέλω την μερίδα του "λέοντος"...Φιλιάααααααααααααα

Afroditi Dionysopoulou είπε...

@Αγγελική μου σε ευχαριστώ! :-)

@Άλεξ μου , να σου πω την αλήθεια ,
όταν τελειώσα το κείκ δεν ήμουν πολύ ενθουσιασμένη ... όταν το κόψαμε
και δοκίμασα διαλύθηκαν όλοι μου ενδιασμοί! φιλιά σε ευχαριστώ:-)

@Ανώνυμε : το "τύπου" Κερκύρας , είναι φρέσκο αγγελαδινό βούτυρο , με εξαιρετική γεύση και μοναδικό άρωμα! σε ευχαριστώ :-)

@Ζαμπιά μου , όντως την εμφάνιση την σχολίασαν όλοι πολύ θετικά! φιλιά πολλά σε ευχαριστώ καλό ΣΚ!:-)

@Μάρα μου εννοείτε την μερίδα του "λέοντος"!!!!φιλιά σε ευχαριστώ :-)

Γιάννα είπε...

Μόνο εσύ θα μπορούσες να εμπνευστείς και να φτιάξεις αυτό το κέικ!!Ένα πανέμορφο στεφάνι ανοιξιάτικο όπως λέει και η Ζαμπία, με τα αρώματα του αμυγδάλου και του αμαρέττο!!!!!
Καλό Σαββατοκύριακο κοριτσάκι!!!!

Dafni είπε...

Το σούπερ κέικ!!!!!
Υπέροχο Αφροδιτούλα μου και πανέμορφο!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Γιάννα , Δάφνη μου , καλημέρα , σας ευχαριστώ πολύ κούκλες μου , φιλιά! :-) :-)

manousina είπε...

Αρχικά φαίνεται πανέμορφο. Τέλεια εικόνα. Είναι και νόστιμο,ε;;;;;

Ιωάννα είπε...

Πολύ όμορφο το κέικ σου Αφροδίτη μου και η σάλτσα βύσσινου μου αρέσει ιδιαιτέρως. Επίσης η όλη εμφάνιση του του κέικ αμυγδάλου είναι υπέροχη!!! Μπράβο!!

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Manousina & ilag29 σας ευχαριστώ πολύ! :-)