Φλούδες πορτοκαλιού γλασέ





Υλικά

6 πορτοκάλια ακέρωτα
50 γρ λευκή ζάχαρη ψιλή

Ετοιμασία

Αφαιρούμε τη φλούδα από τα πορτοκάλια και κόβουμε σε μπαστουνάκια.

Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό και στραγγίζουμε.

Βάζουμε το χυμό από τα τρία πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την γρεναδίνη
και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να βράσει και βυθίζουμε σε αυτό το σιρόπι τις φλούδες πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε σχάρα

* Μπορούμε να διατηρήσουμε τις φλούδες γλασέ στον καταψύκτη για πολλές εβδομάδες , σε κουτί αλουμινίου ερμητικά κλειστό. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε φλούδες λεμονιού ή γκρέιπφρουτ


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Ειρηνη Σ είπε...

Αφροδιτη μου αρεσουν πολυ οι φλουδες πορτοκαλιου και τις κανω διαφορα ,απο γλυκο μεχρι κατασκευες
την συνταγη σου δεν την εχω ξαναδιαβασει και ειπα να την φτιαξω αλλα για πες μου τοση λιγη ζαχαρη θελει ???γιατι αν ειναι ετσι θα εχω γλυκακι και για μενα
σευχαρηστω

Afroditi Dionysopoulou είπε...

Ειρήνη μου ναι τόση λίγη ζάχαρη , έχει και το σιρόπι ροδιού (γρεναδίνη) μην ξεχνάς , δεν ξέρω που έχω βρεί την συνταγή για να το τσεκάρω , (αν κ δεν νομίζω να είναι λάθος - μιας και το εχω φτιάξει αρκετές φορές μιας )και την εχω χειρόγραφη , σε τεράδιο , ίσως αν τρίψεις πρίν τα πορτοκάλια να είναι λιγότερο πικρά , σε ευχαριστώ , φιλιά :-)