11.2.11

Πατάτες ψητές γεμιστές!


 





Υλικά

6 μέτριες πατάτες
6 κ.σ φέτα τριμμένη
1 κ.σ γιαούρτι
3 φέτες μπέικον
3 κ.σ ψιλοκομμένη κόκκινη πιπερία
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
σουσάμι



Ετοιμασία

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες , τυλίγουμε μια μια σε αλουμινόχαρτο 
πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι 
Βάζουμε σε ταψί ή απευθείας στην σχάρα του φούρνο και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 170~180 βαθμούς.

Παράλληλα στο φούρνο ψήνουμε για 2~3 λεπτά το μπέικον και μετά το ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας , το τυρί , το γιαούρτι , το σκόρδο , το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε πάπρικα και σουσάμι.

Μόλις οι πατάτες μας είναι έτοιμες και , ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο , κάνουμε μια σχισμή με το μαχαίρι και γεμίζουμε με το μείγμα μας.
Σερβίρουμε αμέσως.


Καλή επιτυχία!


9 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Αφροδίτη είναι πολύ όμορφες οι ψητές πατάτες! Και με τέτοια γέμιση θα είναι θαύμα! Τελευταία αρχικά τις ψήνω στο φούρνο μικροκυμάτων (για οικονομία χρόνου) και τις τελειώνω στον φούρνο.

Εφη είπε...

Υπέροχη νοστιμιά!!! Πεθαίνω!!!
Καλό Σ/Κ!

Ελπινίκη είπε...

Λατρευω τις πατατες οπως και να ναι!
Λαχταριστο το φαγακι σου σημερα!

manousina είπε...

Νοστιμότατη η γεμιστή ψητή πατάτα σου. Ρίξε μια ματιά στο mail σου. Φιλάκια

Γιάννα είπε...

Νόστιμες και αρωματικές οι πατατούλες σου Αφροδίτη!!! Και με τα υλικά σου δεν είναι και πολύ βαριές με πλούσια τυριά και κρέμες γάλακτος, όπως συνηθίζουν οι περισσότερες συνταγές για ψητές πατάτες.
Θα τις δοκιμάσω αφού τις ψήσω στο τζάκι όπως κάνω εγώ.
Φιλάκια στα ζουζούνια σου!!

manousina είπε...

Πέρνα από το μπλογκοσπιτάκι έχει παιχνιδάκι!!!

dhmhtra είπε...

Εφτιαξες ένα μεζέ για τσίπουρο καταπληκτικό! Η ψητή πατάτα είναι πάντα νόστιμή...και με τέτοια γέμιση απογειώθηκε!

Afroditi είπε...

Αγγελική , Έφη , Ελπινίκη , manousina , Γιάννα , Δήμητρα καλημέρα , σας ευχαριστώ! :-)

Γιάννα μου στο τζάκι δεν εχω βάλει ποτέ ... σε σχάρα επάνω ή στην στάχτη τις ψήνεις ; θα πρέπει να είναι υπέροχες!!!

φιλιά σε όλες :-)

Γιάννα είπε...

Αφροδίτη μου, αφού τις τυλίξεις πρώτα σε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί και μετά σε αλουμινόχαρτο τις βάζεις κατευθείαν πάνω στη στάχτη και τις ψήνεις για 45 περίπου λεπτά. Με τον ίδιο τρόπο ψήνεις και διάφορα λαχανικά!!!

Share it