2.3.11

Πιτάκια 3 τυριά σε φωλιές απο καταΐφι!


 


Υλικά

1 πακέτο φύλλο καταΐφι (450γρ)

200 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
150 γρ. τριμμένο έμενταλ
ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
αλάτι , πιπέρι ,
φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
γλυκιά πάπρικα


Ετοιμασία

Σε μεγάλο σκεύος  βάζουμε όλα τυριά μας και τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Ετοιμάζουμε τις φωλιές μας ανοίγοντας  καλά το κανταΐφι με τα δάκτυλα μας ώστε να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες μεταξύ τους και να γίνει αφράτο και το χωρίζουμε σε 12-14 μέρη.

Σε καλά αλειμμένα με ελαιόλαδο ατομικά φορμάκια τοποθετούμε  ένα μέρος του καταΐφιού σαν φωλιά. Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση των τυριών και σκεπάζουμε με ακόμα λίγο ακόμα κανταΐφι.


Ραντίζουμε τις φωλιές με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.




Καλή επιτυχία!



* Τα υλικά της γέμισης τα προσαρμόζουμε στα γούστα μας ...

10 σχόλια:

ta matia mou είπε...

ειναι τελεια και ειναι χωρις βουτυροοοοοοοοοοοο...

Roadartist είπε...

Συμφωνώ με τα "μάτια μου" :)
Σε ευχαριστούμε πολύ!

Λένια είπε...

Αφροδίτη μου,τα τυριά είναι η αχίλλειος πτέρνα μου, οπότε καταλαβαίνεις πόσο με ξετρέλαναν τα πιτάκια σου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραία πρόταση Αφροδίτη για την εβδομάδα της Τυρινής που διανύουμε!!!
Μεζεδάκι με πολύ νόστιμα υλικά!

sstamoul είπε...

Σούπερ! Ό,τι πρέπει για την εβδομάδα της Τυρινής!

Afroditi είπε...

"μάτια μου" προσπαθώ να αποφεύγω το βούτυρο όσο μπορώ , καλημέρα , σε ευχαριστώ :-)

Roadaki μου να'σαι καλά , σε ευχαριστώ , φιλιά :-)

Λένια μου χαίρομαι που "πήτησα την αχίλλειο πτέρνα σου" :-)))

ΕΛΕΝΑ σ'ευχαριστώ πολύ :-)

Στέλλα μου καλημέρα , σ'ευχαριστώ :-)

Πορτιάτης είπε...

Καλησπέρα Αφροδίτη!
Η νοστιμιά που μας προτείνεις παραπέμπει στις φωλιές των εαρινών πουλιών, ιδανική "πάσα" για να ευχηθώ μια ολόγλυκη και ολοφώτιστη άνοιξη!
Χαιρετίσματα από τα βροχερά Τρίκαλα στην εορτάζουσα Πάτρα!

Υ.Γ. Μεταξύ μας, μου φέρνει λίγο και από το αγαπημένο μου "κιουνεφέ" :))

Afroditi είπε...

Πορτιάτη πόσο μου αρέσει ο παραλληλισμός που κάνεις με την άνοιξη! :-)

Όσο αφορά την συνταγή , δεν έχεις άδικο καθόλου , είναι ένα "αλμυρό κιουνεφέ" ... και μιας και έχω καταπιαστεί με το καταΐφι τον τελευταίο καιρό ... θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να φτιάξω το αγαπημένο σου!

Καλές απόκριες στα βροχερά Τρίκαλα!

xsclean είπε...

Ευχαριστώ για την πολύ ωραία συνταγή για καταιφι!!!!!!!

Afroditi είπε...

Καλημέρα xsclean και εγω σ'ευχαριστώ , καλώς όρισες :)

Printfriendly