1.3.11

Σοκολατοφραουλένιο τσίζ κείκ!










Υλικά για την βάση

250 γρ μπισκότα σοκολάτα γεμιστά με φράουλα
125 γρ βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα

300 γρ γεμιστή σοκόλατα γάλακτος με φράουλα
500 γρ κρέμα τυρί
80 γρ άχνη ζάχαρη
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή ρούμι
ξύσμα απο πορτοκάλι

Υλικά για την διακόσμηση

Φρέσκες φράουλες
τρίμματα σοκολάτας





Ετοιμασία

Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη στο μπλέντερ , προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χρυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει το μπισκότο σαν βρεγμένη άμμος.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε τσέρκι ή ταρτιέρα ή φόρμα με αποσπόμενο πάτο, στρώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε ώστε να σταθεροποιηθεί καλά η βάση του γλυκού μας.
(με τον πάτο ενός ποτηριού , μπορούμε ευκολά και καλά να στρώσουμε τα μπισκότα μας)



Σπάμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και την αδειάζουμε στο μπόλ με τα κομμάτια σοκολάτας. Προσθέτουμε το λικέρ φράουλας ή το ρούμι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη ,προσθέτουμε το μίγμα λιωμένης σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού.



Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στο μπισκότο γαρνίρουμε με τις φρέσκες φράουλες, το τρίμμα σοκολάτας και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πρίν το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!

17 σχόλια:

Ανθούλα είπε...

μου τρέχουν τα σάλια.....δεν το αντέχω άλλο, κάθε φορά που μπαίνω εδώ κατι παθαίνω....!!!!

Θα το επιχειρήσω γιατί η μικρή τρελαίνεται για φράουλες.

Συγχαρητήρια Αφροδίτη!!!!
Τυχερά τα παιδάκια σου και ο αντρας σου!!!

Dafni είπε...

Υπέροχο.....
Κομματάκι στο ξαδελφάκι;;;

Afroditi είπε...

Ανθούλα μου καλημέρα! Να το επιχειρήσεις , θα σας αρέσει πολύ είμαι σίγουρη! φιλιά πολλά :-)

Δάφνη μου καλημέρα , κομματάκι εννοείτε , φιλιά πόλλά :-)

Ελπινίκη είπε...

Πω πω .... φανταστικο φαινεται!

georgiaxara είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΟ!!!
ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!

Αγγελικη Ν είπε...

Σοκολατοφραουλένιο γλυκό? Θα πρέπει να είναι τέλειο!

Afroditi είπε...

Ελπινίκη , Γεωργία , Αγγελική καλημέρα , σας ευχαριστώ :-)

μίλησα με μια φίλη στο τηλ. και με ρώτησε αν η κρέμα γίνετε ρευστή ... απλά να αναφέρω , πως η κρέμα σφιγγεί κανονικά , εαν την αφήσουμε την ώρα που πρέπει στο ψυγείο ... αν δεν κρατηθούμε και σερβίρουμε γρήγορα , όπως έκανα εγω ... θα είναι πιο ρευστή! :-)

Katerina είπε...

καλημέρα και καλό μήνα,
τελειο το γλυκάκι σου!!

Kantounistas είπε...

Ειμαι ετοιμη να γλυψω την οθονη του υπολογιστη!!!:D
Σου ευχομαι καλο μήνα γεματο νοστιμες και απολαυστικες στιγμες!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και σοκολάτα και φράουλα??
Μα αυτό είναι σκέτος πειρασμός!!!
Καλό μήνα, με πολλές πολλές νοστιμιές!

Λένια είπε...

Kαλό μήνα,Αφροδίτη!Κόλαση το γλυκάκι σου!

manousina είπε...

ο τίτλος σου μου έφερε μια γεύση kiss στο στόμα. Το σώζω και θα το εκτελέσω με την πρώτη ευκαιρία. Καλό μήνα. Να κανονίσουμε το καφεδάκι...

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Λατρεύω το τσιζ κέικ...Και πόσο μάλλον αν είναι σοκολατοφραουλένιο...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!!ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ.ΕΙΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ:)))ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ.

Εφη είπε...

Γλυκά μπαίνει ο μήνας μας!
Καλό μήνα να έχουμε!

lourdi lourdaki είπε...

KAΛΟ ΜΗΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ!!
ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ!!!
ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΩ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ!!!!!

Afroditi είπε...

Γλυκιά Κατερίνα σ'ευχαριστώ πολύ! :-)

Kantounista καλώς όρισες , χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκό μου! :-)

Έλενα ναι κ σοκολάτα και φράουλα , θυμίζει κάτι απο την παλιά σοκολάτα λιλαπαόυζε ... την θυμάσαι; σε ευχαριστώ :-)

Λένια μου καλό μήνα , σε ευχαριστώ :-)

Manousina πολύ θα χαρώ να πιούμε το καφεδάκι μας , να γνωριστούν και η Χαρούλα με τον Χαραλάμπη , φιλιά , σε ευχαριστώ:-)

"στον δικό σου υπέροχο κόσμο" νομίζω επιβάλεται ένα τέτοιο τσιζκέικ , πόσο μάλλον ενα είναι και απο τα αγαπημένα σου γλυκά , σε ευχαριστώ πολύ :-)

Jk να'σαι καλά , σε ευχαριστώ :-)

Έφη μου , καλό μήνα!!! :-)

Λούρδη μου , θα είναι μεγάλη μου χαρά να σε ξαναδώ , σε ευχαριστώ πολύ :-)

Printfriendly