26.8.15

Φανουρόπιτα με ταχίνι & τεντούρα!



Υλικά

3 φλ αλεύρι
1 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη άχνη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο 
1/2 φλ κονιάκ ή 1/2 φλ τεντούρα
1/2 φλ καρύδι κομμένο μέτριο

1/2 φλ σταφίδα ξανθή
3 κ.σ από την αγαπημένη σας μαρμελάδα 
ή
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )



Ετοιμασία

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.

Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα , την κανέλα
και την  τεντούρα ή το κονιάκ.

Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι , τα καρύδια και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά

Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly