Τρουφάκια : εύκολα , γρήγορα πεντανόστιμα!


Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τριμμένα πτι-μπερ
200 γρ κουβερτουρα
200 ml κρεμα γαλακτος
1 φλ ζαχαρη αχνη
3 κ.σουπας λικερ αμαρέτο
1/2 φλ ψιλοτριμέννα αμύγδαλα (ψίχα)
κακάο και ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα

Ετοιμασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ,
προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
 και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά.

Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ
την άχνη ζάχαρη , τα τριμμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει και
μετά βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιτον 1 ώρα.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στο κακάο
ή στην άχνη ζάχαρη αναλογα με την προτίμηση μας.

Καλή επιτυχία!