Κουρκουμπίνια στο φούρνο




 Εάν θέλετε να ετοιμάσετε ένα γλυκό , 
εύκολο, γρήγορο, αλλά και νηστίσιμο 
μόλις το βρήκατε!
  


Υλικά για τα κουρκουμπίνια 

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. ελαιόλαδο

Για το σιρόπι

2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 βανίλια
λίγο χυμό λεμόνι

Ετοιμασία

Ανοίγουμε την συσκευασία και απλώνουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε δύο.

Λαδώνουμε το πάνω και στη συνέχεια διπλώνουμε και τα 2 μαζί, όχι ακριβώς στην μέση, έτσι ώστε οι πάνω άκρες να μην καλύπτονται από τις κάτω.

Λαδώνουμε την επιφάνεια και διπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες 2 φορές.
Πατάμε τα διπλωμένα φύλλα με την παλάμη, για να φύγει ο αέρας.

Τυλίγουμε τα φύλλα, φτιάχνοντας ένα σφιχτό μακρόστενο ρολάκι.
Τοποθετούμε το ρολάκι πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.

Προσέχουμε η ένωση των φύλλων να είναι από κάτω.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι μικρά κουρκουμπινάκια.
Τα απλώνουμε στο ταψί, για να μην είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλι , από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμο.

Μόλις τα κουρκουμπίνια μας κρυώσουν ελαφρά τα ρίχνουμε στο ζεστό σιρόπι και αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να το ρουφίξουν.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με κανέλα & σουσάμι.

Καλή επιτυχία!