Καραμελωμένη κρέμα espesso!



Φέτος τη Κυριακή του Πάσχα μετά από πολλά χρόνια θα πάμε σε φίλους
και δεν θα γιορτάσουμε στο σπίτι μας , οπότε μιας και δεν θα έχω να ασχοληθώ με τη μαγειρική
αποφάσισα να πειραματιστώ με τα γλυκά.
Εμπνεύστηκα λοιπόν αυτή τη συνταγή , γιατί εκτός ότι μου αρέσει πολύ η γεύση του καφέ εσπρέσο
θεωρώ πως είναι ένα άκρως γευστικό , αρωματικό , δροσερό γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί
μετά το φαγητό και την κρεατοφαγία της ημέρας.

Και το γλυκό αυτό μπορεί να έτυχε σε δικό μου πειραματισμό αλλά φίλοι μου σας υπογράφω ότι πέτυχε! Μπαίνει την λίστα με το top10 των αγαπημένων μου!



Υλικά για την καραμέλα ~ καφέ

200 γρ. ζάχαρη
1 δόση καφέ εσπρέσο




Υλικά για την κρέμα
 750 ml  γάλα
8  αυγά
350 γρ. ζάχαρη
ξύσμα ενός λεμονιού κ μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 δόση καφέ εσπρέσο (κρύο)






Ετοιμασία για την καραμέλα



Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με τον καφέ και βράζουμε έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φορμάκια της κρεμ καραμελέ ή σε μια φόρμα μεγάλη. Έπειτα περιστρέφουμε το σκεύος για να πάει η καραμέλα~καφέ παντού.




Ετοιμασία για την κρέμα 


Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει.
Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού , τον καφέ (κρύο) και το γάλα λίγο λίγο.
Χτυπάμε τα ασπ΄ρδια με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού , σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεχτικά με το προηγούμενο μείγμα.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ψήνουμε την κρέμα μας σε μπέν μαρί και σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην μας βράσει το νερό του μπέν μαρί.

Αφαιρούμε την κρέμα από το μπέν μαρί αφήνουμε λίγη ώρα να  κρυώσει και την αδειάζουμε στην φόρμα με την καραμέλα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες , μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα μας σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!