Ελαφρύ δροσερό εύκολο μούς φράουλας!



 
 
Με αυτή την συνταγή θα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι
και θα σας χαιρετίσω για κάποιες μέρες!

Όχι ... δεν ξεκινούν οι διακοπές μας ...

Σε λίγες μέρες ο γιός μου κλείνει τα 5 του χρόνια
και οι ετοιμασίες για το πάρτυ mcqueen που επιθυμεί ,  είναι πολλές!

Blogging και παιδιά ... εγώ δεν μπορώ να να συνδυάσω ,
έχουμε να φτιάξουμε ένα σωρό κατασκευές
για τους φίλους τους ... που νομίζω πως δεν θα καταφέρουμε!

Ίσως εάν μειώσω τις ώρες του βραδινού ύπνου κάτι γίνει ...

Καλό καλοκαίρι λοιπόν να έχουμε με

" μούς φραούλας "

που λέει και ο ανιψιός μου ο Νικόλας! χχχχ

Να περνάτε καλά :)


Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
2 φλιζ. φράουλες ψιλοκομμένες
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
4 κ.σ χυμό ποτοκάλι


Ετοιμασία
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη , προσθέτουμε το χυμό
πορτοκαλιού και τις ψιλοκομμένες φράουλες.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με ολόκληρα κομμάτια φράουλας κ μερικά φύλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία!

Λεμονάτος τηγανιτός γαύρος!



Υλικά
1 κιλό φρέσκο γαύρο φιλεταρισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά,
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ ρίγανη ξερή, τριμμένη
χοντρό αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμασία


Πλένουμε καλά τα ψάρια μας και  αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και μπόλικο πιπέρι.

Σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Περνάμε τα φιλέτα γαύρου από το αλεύρι ,
από τις δύο πλευρές  και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα μας στο καυτό ελαιόλαδο

(σε δύο ή τρεις δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού μας)
 μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές

Μόλις είναι έτοιμα, αραδιάζουμε τα ψαριά μας στο πιάτο  και περιχύνουμε με 2 - 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το ξύσμα.
 Νοστιμίζουμε με χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.



Καλή επιτυχία!

*Η βασική συνταγή είναι από το περιοδικό "γαστρονόμος" μόνο που την
έχω φέρει λίγο στα μέτρα μου.