14.10.12

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι!



Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα είπαμε! 

Η αλήθεια είναι πως ο προσωπικός μου χρόνος είναι πολύ 
περιορισμένος .... αλλά δεν παραπονιέμαι! 



Πάμε τώρα να φτιάξουμε και τα μουστοκούλουρα 





Υλικά

4-5 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κοφτό κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ κανέλα 
1/2 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη 
1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/2 φλ ελαιόλαδο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
3/4 φλ πετιμέζι
1/3 φλ φ.χ πορτοκάλι & το ξύσμα απο 1 πορτοκάλι




Ετοιμασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου.

Σ'ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ 
και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την 
ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. 
Σταδιακά προσθέτουμε το πετιμέζι κ συνεχίζουμε να χτυπάμε 
το μείγμα μας για 6-8 ακόμα λεπτά.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε 
με το χέρι , ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη , 
 που δεν κολλάει στα χέρια.

Παίρνουμε κάθε φορά ποσότητα ζύμης όση και το μέγεθος ενός καρυδιού , σχηματίζουμε κύκλο ή πλεξούδες. 
Τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο σε απόσταση 4εκ περίπου.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα και αποθηκεύουμε 
σε βάζα σε δροσερό μέρος!


Καλή απόλαυση!


Printfriendly