26.4.13

Τσουρέκι με καραμελωμένα φρούτα!


Υλικά για τα καραμελωμένα φρούτα
4 μέτρια μήλα ή
20 κάστανα βρασμένα
ή κάστανα μαρόν γλασέ (αλλά θα μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης) 
ή 4 αχλάδια ή  6 βερίκοκα ή 4 ροδάκινα ή
 κάποιο άλλο φρούτο που να  μας αρέσει
και
4-5 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
1 βανίλια ή 2 κ.σ λικέρ φρούτων ή 2 κ.σ κονιάκ
Ετοιμασία για τα καραμελωμένα φρούτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα μας σε μικρότερα κομμάτια ,
Λιώνουμε το βούτυρο στο σκεύος μας και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,
όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα φρούτα μας και ανακατεύουμε
μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων.
Προσθέτουμε το άρωμα , τη βανίλια ή το λικέρ μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα ταψάκι καλά βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί , απλώνουμε τα φρούτα μας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το τσουρέκι μας και τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :
1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2  συσκευασία βούτυρο τύπου Kερκύρας
3 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγο χυμό 2-3 κουταλιές

Ετοιμασία

Λιώνουμε την μαγιά, στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με δύο-τρεις  κουταλιές 
από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο  μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
Όταν η μαγιά φουσκώσει την ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, χτυπάμε τόσο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω από τα καραμελωμένα φρούτα ,
σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Έπειτα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 50 λεπτά ,
δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.




Μόλις βγάλουμε από το φούρνο , αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα
αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία! 


Printfriendly