25.5.13

Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό κουβερτούρα!





Υλικά για το μωσαϊκο



350 γρ. μπισκότα oreo
250 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
190 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ  κακάο
2 σφινάκια λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ 
(ή κάποιο  άλλο λικέρ που σας αρέσει.)

Ετοιμασία

Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά 
και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας.                                                                      

Ενσωματώνουμε τα μπισκότα σπασμένα και απλώνουμε 
το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα , δίνοντας παραληλλόγραμμο σχήμα. 

Βάζουμε την  λαδόκολλα για 5 λεπτά στην κατάψυξη για να 
σταθεί και να μπορέσουμε να τυλίξουμε σαν ρολό. 

Προσθέτουμε στο απλωμένο στην λαδόκολλα μείγμα μας μπάλες παγωτού 


και τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας. 
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, πριν σερβίρουμε.



Υλικά για το παγωτό κουβερτούρας

1 κουτί φυτική σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
(βάζουμε τα γάλατα και τη φυτ. σαντιγί 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε στο ψυγείο)

Ετοιμασία

Σε μπέιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 7 λεπτά την φυτική σαντιγί  , 
σε δυνατή ταχύτητα , μέχρι να αφρατέψει καλά.
Ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και μετά σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. 
Τώρα έχουμε μια παχιά κρέμα , χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του 
μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ.  

Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη  για 1 ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει. 
Ξαναχτυπάμε το παγωτό με το μίξερ να  αφρατέψει για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε για 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

Printfriendly