24.3.16

"Πικάντικο κέικ με ξερά σύκα & γραβιέρα!"




 Υλικά

350 γρ βούτηρο τύπου Κεκρύρας 
(σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κ.σ ζάχαρη
4 αυγά 
400 γρ αλεύρι 
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ γραβιέρα πικάντικη 
150 ml φρέσκο γάλα
250 γρ ξερά σύκα ψιλοκομμένα
Μαύρο σουσάμι

Ετοιμασία


Στον κάδο του μίξερ , σε δυνατή ταχύτητα , 
χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ 
σε ένα μπώλ.

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και την γραβιέρα. 
Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε το 
φρέσκοτριμμένο πιπέρι και το μαύρο σουσάμι.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλα τα υλικά μας.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και 
στο μείγμα του βουτήρου-ζάχαρης-αυγών , 
προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα 
με τα σύκα-γραβιέρα-πιπέρι.

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας , 
φροντίζουμε να ενσωματώσουμε καλά όλα τα υλικά μας.

Αλείφουμε με βούτηρο καλά την φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
 Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και φουρνίζουμε για 35-40 λεπτά σε 
καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 170 βαθμούς.

Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο , 
αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly