10.4.16

Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας!


Υλικά για την κρέμα 

3 κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό 
400 mlγάλα 
5 κ.σ.ζάχαρη 
1 κ.σ βούτυρο
1 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας

 Ετοιμασία της κρέμας
  
Βράζουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και σταδιακά το σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύοντας συνεχώς. 
Ανακατεύουμε περίπου 15 λεπτά για να πήξει η κρέμα.
 Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τους σπόρους της βανίλιας 
και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.

Υλικά για την τάρτα 

1 φύλλο σφολιάτας
 4 μήλα

Ετοιμασία της τάρτας 

Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι 
και τη μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας. 
Τα κόβουμε κάθετα στα 2 και μετά σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε την κρέμα μας , πάνω απο την σφολιάτα 
και απο επάνω στρώνουμε τα μήλα μας , το ένα δίπλα 
απο το άλλο σαν βεντάλιες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα , άχνη ζάχαρη ή σοοκολάτα.

Καλη επιτυχία!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly