18.7.16

Κέικ Μαρμάρου ή Κέικ Μαρμπέ!


 Υλικά

250  γρ αλέυρι γ.ο.χ & 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ κακάο
120 γρ βούτυρο
220 γρ ζάχαρη
2 Αυγά
140 ml φρέσκο γάλα
βανίλια

Ετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο,με τη ζάχαρη και ένα -ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλέυρι με το γάλα και τη βανίλια.
Απο αυτή τη ζύμη παίρνουμε  6-7 κ.σ και προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά. 
Στην στρογγυλή φόρμα του κέικ (βουτυρωμένη & αλευρωμένη) 
στρώνουμε τη μισή ζύμη βανίλιας ,  
συνεχίζουμε με την ζύμη κακάο και τελειώνουμε 
με το υπόλοιπο της ζύμης βανίλιας.
Στροβιλίζουμε ένα ξυλάκι απο σουβλάκι ώστε 
να ανακατευτούν ελαφρά οι 2 ζύμες 
και να δημιουργηθούν "νερά".
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , 
170 βαθμούς κελσίου για 30 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly