Λικέρ Πικραμύγδαλο~Amaretto! (Μια ιστορία αγάπης στο ποτήρι σας)

Amaro (πικρό) και Amore (αγάπη) δυό λέξεις σχεδόν ομόηχες,
 που αντικατοπτρίζονται στο κλασσικό ιταλικό λικέρ amaretto.
Γλυκόπικρο και μυρωδάτο σαν την αγάπη. 
Άλλωστε, ο μύθος θέλει από αγάπη να έχει παρασκευαστεί για πρώτη φορά.





Κάπου στο 1525 στην μικρή κωμόπολη του Saronno στην Ιταλία, 
όταν ο μαθητής του Leonardo da Vinci, Bernandino Luini, 
φτάνει για να αγιογραφήσει την τοπική εκκλησία.

 Ζητάει ένα μοντέλο για να ζωγραφίσει την Παναγία και το βρίσκει στο πρόσωπο της όμορφης νεαρής χήρας, ιδιοκτήτριας του πανδοχείου όπου διαμένει. 

Μοντέλο και ζωγράφος όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο ζουν μια όμορφη, 
μυστική, ιστορία πάθους  που τελειώνει με την αναχώρηση του Bernandino. 
Τότε η όμορφη χήρα, αφού δεν μπορούσε να του προσφέρει άλλο τον εαυτό της, έφτιαξε ένα ποτό που η γεύση του να συμβολίζει το πάθος, τη φλόγα αλλά και την πίκρα μιας ανεκπλήρωτης αγάπης.

Να λοιπόν το amaretto. 
Μια ερωτική ιστορία στο ποτήρι σας. 
Αλκοόλ, αμύγδαλα & καραμελωμένη ζάχαρη.

Υλικά 

80 γρ (περίπου 120 τεμάχια) αμύδγαλα, 
(τον καρπό απο σπασμένα κουκούτσια βερίκοκου)
1 λίτρο κονιάκ άριστης ποιότητας
1 κιλό ζάχαρη

Ετοιμασία

Πλένουμε τους καρπούς των κουκουτσιών πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, ρίχνουμε την ζάχαρη,
 τους καρπούς αμυγδάλου & το κονιάκ.

Κουνάμε μερικές φορές και αφήνουμε το βάζο μας, 
σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος,
ωστε να γίνει ο βρασμός του λικέρ μας.

Εκεί θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 40-50 μέρες!

Καθ'όλη την διάρεκεια αυτών των ημερών, 
κουνάμε το βάζο ώστε να ανακατευτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Μετά τις 40 ημέρες και την ωρίμανση του λικέρ μας, 
σουρώνουμε με τουλιμπάνι  όσες φορές χρειαστεί ώστε το ποτό μας 
να έχει ενα διαυγές χρώμα, χωρίς ίχνος απο τους καρπούς!

Το λικέρ μας είναι έτοιμο! 

Καλή επιτυχία!