22.2.17

Chocolate Pizza!




Υλικά για την ζύμη

450 γρ αλεύρι γ.ο.χ (και λίγο επιπλέον για πασπάλισμα)
1κ.σ μαύρη ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
1 φακ μαγιά στιγμής
50 γρ λιωμένο βούτυρο αγελάδος
125ml γάλα φρέσκο
125ml χλιαρό νερό
1 αυγό
λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση 

50γρ ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
10 μπισκότα τύπου πτι μπέρ χοντροκομμένα
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
200 γρ κρέμα γάλακτος
50γρ βούτυρο  αγελάδος
1 κ.γ στιγμιαίο καφέ 


Ετοιμασία της ζύμης

Ρίχνουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη, 
ανακατεύουμε και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια χτυπάμε, στο μίξερ, την μαγιά, το γάλα και το αυγό.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνουμε με τα χέρια
και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο
 μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή ζύμη 
που να μην κολλάει στα  χέρια.

Μαζεύουμε την ζύμη μας σε μια μπάλα 
και την βάζουμε σε καθαρό αλευρωμένο μπολ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλέυρι την επιφάνεια της.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη μας,
σε ζεστό μέρος,
να ξεκουρστεί και να διπλασιαστεί
σε όγκο για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμασία για την γέμιση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος
και την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε, τον στιγμιαίο καφέ,  
το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Τελική ετοιμασία της Chocolate Pizza

Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα,
ανοίγουμε την ζύμη μας, με την βοήθεια ελάχιστου ελαιόλαδου.

Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε είτε στρογγυλό είτε ορθογώνιο.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της απλωμένης ζύμης μας 
με τα χοντροκομμένα μπισκότα.
Αδειάζουμε απο επάνω το μείγμα σοκολάτας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 
για 20 περίπου λεπτά.

Μόλις βγάλουμε απο τον φούρνο αφήνουμε την pizza 
να κρυώσει για 5-8 λεπτά και σερβίρουμε.
Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο μπισκότο ή καρύδια.

Καλή επιτυχία!






1 σχόλιο:

AgapameAnDolmas είπε...

τελεια ειναι!!! και καμια μπανανιτσα απο πανω σουπερ!

Printfriendly