2.4.17

Πάστα φλώρα νηστίσιμη με σοκολατένια ζύμη!


Υλικά

450 γρ. αλεύρι τύπου φαριναπ (κοσκινισμένο)
50 γρ σκόνην κακάο (κοσκινισμένο)
2 φλιτζάνια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη



Ετοιμασία

Χτυπάω στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 7 με 10 λεπτά, 
το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. 

Ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο.


Χαμηλώνω την ταχύτητα στο μίξερ και σταδιακά προσθέτω το μείγμα αλεύρι-κακάο. 
Χτυπάω για ακόμα 2 λεπτά. 

Απλώνω σε μια ταρτιέρα (διαμ. 25 εκ) και τα πλαϊνά της τα  2/3 της ζύμης 
& ρίχνω πάνω τη μαρμελάδα φράουλα

Κόβω την υπόλοιπη ζύμη σε λωρίδες. 
Ή ανοίγω την ζύμη μου σε στρογγυλό φύλλο και κόβω με κουπάτ 
τα τα σχέδια που μου αρέσουν. 

Τοποθετώ τις λωρίδες  κάθετα και οριζόντια πάνω από τη μαρμελάδα. 
Ή απλώνω το κομμένο με τα κουπάτ φύλλο ζύμης πάνω στην μαρμελάδα.

Ψήνω για 40 περίπου λεπτά , στους 170° C. 

Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly