Λεμονίτα!


Τώρα που έρχετε το καλοκαιράκι ,ένα δροσιστικό ποτό είναι ότι χρειάζεται για να σβήσουμε την δίψα μας και τι καλύτερο απο ένα ποτό που το έχουμε φτιάξει με τα χέρια μας!

Με φυσικά υλικά, χωρίς συντηρητικά, έτσι κι' αλλιώς δεν θα σας μείνει για πάνω απο 1-2 μέρες στο ψυγείο! Σίγουρα θα καταπλήξετε τους φίλους σας, ενώ δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου με τα πιτσιρίκια του σπιτιού!





Υλικά

για 1 μεγάλο μπουκάλι
2 νεροπότηρα χυμό απο φρέσκα λεμόνια
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
 
Ετοιμασιά
 
Στύβετε τα λεμόνια και τα περνάτε απο σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το σουρωμένο χυμό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.Βράζετε μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε με τη βοήθεια ενός χωνιού στο μπουκάλι.Το φυλάτε στο ψυγείο.


Κάθε φορά που θέλετε να απολαύσετε λεμονάδα γεμίζετε ένα ποτήρι κατά το ένα τρίτο με το συμπυκνωμένο χυμό και απογεμίζετε με παγωμένο νερό.


Ενα ολόφρεσκο φυλλαράκι δυόσμου να επιπλέει στο ποτήρι θα κάνει τη διαφορά!


Στην υγεία σας!


 
πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=5&syntagi_id=246

Κεικ σοκολάτας!




Υλικά

200 γραμμ. βούτυρο
4 αβγά
1 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές σούπας κακάο
ξύσμα & χυμό απο 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:
125γραμμ. κουβερτούρα
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Ετοιμασία

Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς όμως να λιώσει, και το χτυπάτε με τη ζάχαρη στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα ρίχνετε στο μίξερ εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτετε το ξύσμα κ το χυμό πορτοκαλιού.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 στενόμακρη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-50 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.
Για να φτιάξετε το γλάσο, ψιλοκόβετε την κουβερτούρα και τη βάζετε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το κέικ.

Καλή επιτυχία!



Μπάλες τυριού!



Υλικά

300 γρ. φιλαδελφια
1/4 ροκφορ
1/4 φετα πικαντικη
1/4 καπνιστο τυρι
2-3 κ.σ. λαδι
2 κ.σ. μηλόξυδο
άσπρο & μάυρο σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζι τα υλικά , όσπου να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Αφήνουμε το μειγμα το ψυγείο μας , για περίπου 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες~μπαλάκια , βρέχοντας να χέρια μας κατάτην διάρκεια.
Σε ένα πιάτο έχουμε ανακατέψει τα σουσάμια ή το καθένα χωριστά , ανάλογα με τα γούστα μας.
Κυλάμε τα μπαλάκια πάντω απο το σουσάμι και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!




Κεικ καρότου με γλάσο τυριού!





Υλικά

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
3 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
4 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια κανέλα

Για το γλάσο τυριού:


1 πακέτο κρέμα τυριού
1&1/2 φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
1-2 βανίλιες

Εκτέλεση
 
Χτυπάμε τα αυγά, τις ζάχαρες, προσθέτουμε το λάδι 
και το αλέυρι με τα διογκωτικά και τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε με το καρότο.
Βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο 
φούρνο περίπου 30-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και επάνω απλώνουμε το γλάσο.

Για το γλάσο:
 
Χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει και 
προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια.
 
Καλή επιτυχία!

Πατάτες ακορντεόν!


Υλικά

Πατάτες ολόκληρες

αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμο λαχανικών
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.

Βάζουμε την ολόκληρη πατάτα πάνω σε ένα κουτάλι και χαράζουμε βαθιά σε λεπτές φέτες χωρίς να κόβεται τελείως.
Λαδώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε τα μπαχαρικά να κολλήσουν.
Βάζουμε τις πατατούλες στο ταψί και φούρνος με τα 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών-μυρωδικών.
 (για 10 μεσαίου μεγέθους πατάτες.)
Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά!

Καλή επιτυχία!

Ντοματοκεφτέδες






Υλικά

4 μέτριες κόκκινες ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
5 (περίπου) γεμάτες κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο θυμάρι
Λίγο δυόσμο
Λίγο τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να έχουμε ένα μίγμα κανονικό.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε το μίγμα μας κουταλιά-κουταλιά.
Μόλις οι ντοματοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.


Καλή επιτυχία!

Ηφαιστιακή Εκρηξη στην Ισλανδία!

Η γη κατακουνήθηκε για τα καλά στο έδαφος της Ισλανδίας και κρατήρας που βρισκόταν κάτω από 200 μέτρα πάγου εκτίναξε λευκό ατμό και μαύρη τέφρα. Οι αερομεταφορές τέθηκαν υπό "ομηρεία" ενώ με εντολή της Ισλανδικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ εκκενώθηκε.

















πηγή : msn.com