Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας!



Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
1 δαφνόφυλλο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
2  πατάτες  καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 ποτηράκι κρασιού χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασιού χυμό λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
πικάντικο κεφαλοτύρι κομμένο σε καρεδάκια
αλάτι , πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας , το κόβουμε το κρέας σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Κάνουμε τρύπες στα κομμάτιου απο το κρέας και γεμίζουμε με σκόρδο και κεφαλοτύρι. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια απο το κρέας και σβύνουμε με το χυμό απο πορτοκάλι , λτμόνο κ το κρασί , αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει σε μέτρια φωτιά. (περίπου 1ώρα)
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά (καρότα, πατάτες,  και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει κάπως η σάλτσα. Τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους, όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Καλή επιτυχία!





Το πρώτο μου βραβείο! :)



Μητρικός θηλασμός: Kαι άλλο βραβείο :-)

Επέλεξε Ισπανία το χταπόδι!



Πάνω από το κουτί της Ισπανίας έκατσε ο Πολ, το χταπόδι που μέχρι στιγμής έχει πέσει «μέσα» σε όλες τις προβλέψεις που αφορούν τα αποτελέσματα των αγώνων της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ.

Το διασημότερο χταπόδι στον κόσμο έχει προβλέψει ότι η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ θα κέρδιζε την Αυστραλία, την Γκάνα, την Αγγλία και την Αργεντινή, όπως και ότι θα έχανε από τη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Bild είχε live από το θαλάσσιο κέντρο, όπου είναι ο Πολ και θεωρεί ότι το γεγονός πως επέλεξε τους «φούριας ρόχας» είναι κακός οιωνός.

Η μέθοδος είναι απλή. Οι υπεύθυνοι του θαλάσσιου κέντρου ρίχνουν στη δεξαμενή όπου κατοικεί ο Πολ δύο δοχεία, το καθένα από τα οποία περιέχει τη σημαία της ομάδας που πρόκειται να αγωνιστεί και έναν μεζέ. Ο Πολ διαλέγει ένα από τα δοχεία και πάει και κάθεται πάνω του.


Ο Πολ για το Αργεντινή-Γερμανία:





Σιροπιστό κεικ πορτοκάλι!


Υλικά

3 μέτρια πορτοκάλια
125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια κ 1κ.σ για την φορμα
1 ½ φλ. ζάχαρη,
2 αυγά,
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
½ φλ. αλεσμένα αμύγδαλα.

Για το σιρόπι:

1 φλ. ζάχαρη,
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
2/3 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού,
1/3 φλ. νερό.
Εκτέλεση

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσουν. Αδειάζουμε το νερό ,στραγγίζουμε τα πορτοκάλια  και επαναλαμβάνετε το ίδιο για ακόμα 2 ακόμη φορές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά  μια φόρμα (χωρίς τρύπα ή μακρόστενη) διαμέτρου 22 εκ. περίπου.

Κόβουμε τα πορτοκάλια , αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο  μπλέντερ πολύ καλά.   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ύστερα χτυπάτε μέσα ένα- ένα τα αβγά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλία τα αλεσμένα πορτοκάλια και το ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί. Μετά, προσθέτουμε σιγά σιγα το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μειγμα μας στην φόρμα και ψήνουμε το κέικ για  45 περίπου λεπτά.
Παράλληλα μέχρι να ψηθεί το κείκ μας φτιάχνουμε το σιρόπι , ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζοντας σε μετρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το κεικ απο την φόρμα , τοποθετούμε σε πιατέλα  και το περιχύνουμε με σιρόπι.


Καλή επιτυχία!

Ψωμί μπύρας!






Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1 κ.σ. μέλι σε θερμοκρασιά δωματίου
2 κ.γλ. αλάτι
1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι λευκό κ μαύρο

Ετοιμασία

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε τη ζύμη μας σε σχήμα φρατζολάκι στη φόρμα μας ,λαδώνουμε  την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το βάζουμε σε σχάρα, να κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

Καλημέρα ~ καλό μήνα!