Η απόλυτη καρμπονάρα χωρίς αυγά!


Υλικά

1 πακετο μακαρονια
250γρ μπεικον - ψιλοκομενο
250γρ κεφαλογραβιερα - τριμενη
250γρ ρεγκατο - τριμενο
1 κουτι μανιταρια - κομενα
1 κουτι κρεμα γαλακτος
1 κουταλια βουτυρο
αλατι-πιπερι
Ετοιμασία
Bραζουμε τα μακαρονια με το αλατι και τα σουρώνουμε.
Στην κατσαρολα μας ριχνουμε το βουτυρο το μπεικον και τα μανιτατια και τα σωταρουμε για 5'
Κατοπιν ριχνουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η σαλτσα μας. Σερβιρουμε ζεστα.

Λίγα μυστικά

Σε περιπτωση που θελουμε να ξαναζεστανουμε προσθετουμε 1 φλυτζανι γαλα και ανακατευουμε.


Καλή επιτυχία!

*την συνταγη εχω ανεβάσει εγω κ στο σαιτ των συνταγων της παρεας.


Γαλοπούλα gordon blue!







Υλικά

4 στήθη γαλοπούλας,
200 γρ γιαούρτι ή φρέσκο γάλα
400 γρ κασέρι τριμμένο,
150 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο,  
4 κ.γ μουστάρδα ,
2 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας λάδι,
αλεύρι  
φρυγανιά τριμμένη,
αλάτι & φρέσκο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ετοιμασία:

Πλένουμε τα φιλέτα γαλοπούλας , στραγγίζουμε και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν σαν σνίτσελ. Σε μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και βάζουμε μεσα τα φιλέτα να μαριναριστούν , αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο πολύ θα μαλακώσουν και θα φύγει η μυρωδιά απο το  κρέας.

Αφού περάσει η 1 ώρα σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα δύο αυγά με δύο κουταλιές σούπας λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τα φιλέτα μας με το ζαμπόν και το τυράκι.
Τα πανάρουμε με την σειρά απο το αυγό , το αλέυρι και τέλος απο την φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά απο την κάθε πλευρά.
Για να μην μας ανοίξουν τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μόλις είναι έτοιμα στραγγίζουμε σε αποροφυτικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε. Μπορούμε να τα συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά , φρέσκες σαλάτες , ρύζι ...


 
Καλή επιτυχία!

Τούρτα γενεθλίων!


Υλικά

1 δόση απο το αγαπημένο μας κέικ
1 κουτί τσιγκινο μόρφατ φυτική σαντυγί
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές μερέντα
400 γρα μαρμελάδα φράουλα σε θερμοκρασία δωματίου
χρώματα ζαχαροπλαστικής
σοκολατένια κουφετάκια

Ετοιμασία

Φτιάχνουμε το κείκ μας και ψήνουμε σε στρογγυλό ταψάκι.
Μόλις ψηθεί , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και χωρίζουμε στα 2 παράλληλα προς τον πάγκο μας ώστε να έχουμε στρογγυλά κομμάτια.

Σε μπώλ χτυπάμε την φυτική σαντυγί σε δυνατή ταχυτητά  μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα , συνεχιζοντας το χτύπημα.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας , κρατάμε σε ένα άλλο σκεύος 4-5 κουταλιές ώστε να της χρησιμοποιήσουμε μετά στην διακόσμηση.

Προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα την μερέντα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βάζουμε το 1 κομμάτι απο το στρογγυλό κέικ μας σε πιατέλα.
Απλώνουμε πάνω μαρμελάδα σε όλο το κείκ , συνεχίζουμε με μια στρώση απο την κρέμα μας.
Από επάνω βάζουμε το άλλο κομμάτο κέικ πάλι μαρμελάδα και πάλι κρέμα.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την υπόλοιπη κρέμα μας. Αφήνουμε  περίπου 1 ώρα , να σταθούν τα υλικά μας και να ενοποιηθούν οι γευσείς κ τα αρώματα.

Αφούν έχουν παγώσει καλά , καλύπτουμε τα τοιχώματα της τούρτας μας.
Σε τις 4-5 κουταλιές που έχουμε κρατήσει απο την λευκή κρέμα προσθέτουμε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαλοπλαστικής , ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Καλή επιτυχία & χρόνια καλά!





Εύκολη σοκολατόπαστα με μπισκότα!



Υλικά

150 γρ βούτυρο
5 κ.σ αχνη ζαχαρή
1 φακελάκι ανθός αραβοσίου σοκολάτα
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
2 πακέτα μπισκότα μιράντα

Ετοιμασία

Φτιάχνουμε τη κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας συχεχώς.
Στρώνουμε στο σκεύος μια στρώση μπισκότα , καλύπτουμε με κρέμα.
Βάζουμε πάλι μπισκότα κ τελιώνουμε με μια ακόμα στρωση κρέμας.
Γαρνίρουμε με τριμμένα μπισκότα
(εμείς βάλαμε κ κομμάτακια απο αυγό kinder ... :):):) )


Καλή επιτυχία!




Ας παίξουμε λοιπόν!


Ένα παιχνίδι με πολύ αγάπη,που δεν θα χαρίσει κάποιο δώρο-έπαθλο ...

όμως απαντώντας στις ερωτήσεις θα μας υπενθυμίσει τί αγαπάμε και θα νιώσουμε ευγνώμονες για ότι έχουμε διαλέξει να αγαπάμε,ίσως σκεφτούμε λίγο περισσότερο τί αξίζει να αγαπάμε,ευτυχσμένοι που έχουμε ότι αγαπάμε και τί θέλουμε να αγαπήσουμε!
Ευγνώμονες που μέσα στην καθημερινότητα κάποιος μας έκανε να σκεφτούμε θετικά..απλά με ένα παιχνίδι!
(Προσπαθήστε να προσκαλέσετε φίλους που δεν έχουν προσκληθεί!)


Οι όροι έχουν ως εξής:


Να καταγράψω ποιος με προσκάλεσε στο παιχνίδι:  Η Eva

Να καταγράψω 10 πράγματα που αγαπώ:

1. Αγαπώ την οικογένεια μου!

2. Αγαπώ τους φίλους μου!

3. Αγαπώ ότι με κάνει να γελώ!

5. Αγαπώ τις χειμωνιάτικες βραδιές διπλά στο αναμένο τζάκι!

6. Αγαπώ την γιορτή των Χριστουγέννων!
7. Αγαπώ την αλήθεια!

8. Αγαπώ την μηχανοκίνητη οδήγηση!

9. Αγαπώ το τέννις!

10.Αγαπώ την μουσική του Χατζηδάκη!
Στέλνω και εγω με την σειρά μου την πρόσκληση στους παρακάτω φίλους!


Αθηνά  από  http://santie-athina.blogspot.com/





Ιφιγένεια απο http://basilikikonstantina.blogspot.com/

Χριστίνα απο http://louchic.blogspot.com/


Κεφτεδάκια με πουρέ στο φούρνο!






Υλικά

600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
400γρ κιμά κοτόπουλο
2 κ.σ  ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ.σ ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
2 φ.ψωμί μουσκεμένες
αλάτι , πιπέρι
2 κ.σ κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
αλέυρι & ελαιόλαδιο για το τηγάνισμα

για την σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1.κ.σ σέλινο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε κύβους
1κ.σ πελτέ
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
αλάτι , πιπέρι
2κ.σ ελαιόλαδο

για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες
1 κούπα γάλα φρέσκο
5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
αλάτι , μοσχοκάρυδο
4 κ.σ κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη

Ετοιμασία

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια , τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φρέσκο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι , το σκόρδο το καρότο ελαφρά ,
σβύνουμε με το κρασί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Στην σάλτσα προσθέτουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ πλένοντας καλά τις πατάτες καλά, τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Οταν βράσουν τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ πριν κρυώσουν. 
                 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλάτι το μοσχοκάρυδο και το τυράκι. 

Για το τελικό στάδιο βάζουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος , πασπαλίζουμε με τυράκι και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τον πουρέ , μέχρι να καλύψουμε τα κεφτεδάκια.
Ψήνουμε για 10 λεπτά με προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!