Πιο σπιτικές γαλακτοφέτες δεν γίνεται!



Υλικά για το παντεσπανι

6 αυγα
180 γρ ζαχαρη
150 γρ αλεύρι -  3κουταλιές σούπας κακαο αυτα τα ανακατεύουμε μαζι


Υλικά για την κρέμα

½ λιτρο γάλα  
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ νισεστέ
4 φυλα ζελατίνη
1 κ.γ μέλι
¼ λιτρο κρέμα γάλακτος







Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και 
σχεδόν ενα κουτάλι σούπας νερό αεριούχο,
να αφρατέψουν καλα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι με το κακάο,τα χτυπάμαμε για λίγο
Σε ταψί του φούρνου βάζουμε μια λαδόκολα ,
ρίχνουμε μέσα το χυλό και προσέχουμε 
να είναι ενα λεπτό στρώμα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.



Για την κρέμα

Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουλιάσει και όταν ειναι έτοιμη ,
 στραγγίζουμε απο το νερό.


Βάζουμε τη 1/2 ποσότητα από γάλα σε μια κατσαρόλα  
να ζεσταθεί , προσθέτουμε την ζελατίνα
ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα
προσθέτουμε τη ζαχαρη και το νισεστέ
το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε 
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας
και να γίνει η κρέμα μας ,
 προσθέτουμε το μέλι & αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την σαντυγί.
Ομογενοποιούμε τα 3 μείγματα 
(κρέμα + σαντυγί + ζελατίνα) 
ανακατεύοντας απαλά.
Αφήνουμε τη κρέμα μας να "σταθεί" 
για λίγη ώρα στο ψυγείο

Κόβουμε  το παντεσπάνι στα δύο 
και βάζουμε στην μέση την κρέμα.

Καλή επιτυχία!













Λαχανικά στο ποτήρι!



τα υλικά που θα χρειαστούμε για 6 ρηχά ποτηριά

2  καρότα , σε λεπτές φέτες
6 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες σε λεπτές φέτες
2 κολοκύθια σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες σε 12 φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
120 γρ τυρί κρέμα
1 πρέζα θυμάρι
6 φύλλα βασιλικό
ελαιόλαδο
1/2 κ.γ ζάχαρη

πως θα το φτιάξουμε

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και απο τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη θυμάρι και ελαιόλαδο.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις ντομάτες. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υπολοιπά λαχανικά , μόνο που τα υπόλοιπα δεν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Παίρνουμε 6 ρηχά γυάλινα χοντρα ποτήρια και τοποθετούμε τα λαχανικά σε στρώσεις
(μελιτζάνα , πιπεριά , καρότο , κρεμμύρι , κολοκύθι , ντομάτα)
Αλατοπιπερώνουμε χωριστά κάθε στρώση και προσθέτουμε σκόρδο , βασιλικό καθώς και το τυρί κρέμα.
Βάζουμε τα ποτήρια στην σχάρα προθερμασμένου φούρνου και ξεροψήνουμε τα λαχανικά μας , στους 90 βαθμούς στο αέρα για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά με το ποτήρι.



Καλή επιτυχία!













Η γέννηση ενός Αστεριού ...





Σήμερα είναι μια μέρα πολύ σπουδαία για εμένα , αυτό το ξεχωριστό και μοναδικό , με κάνει να  θέλω να μοιραστώ μαζί σας , κάποιες προσωπικές μου στιγμές.

  Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και πολύτιμο κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή , ένα ταξίδι μοναδικό , γεμάτο συναισθήματα!
Η πρώτη εγκυμοσύνη μου ήταν κάτι που ήθελα πολύ , την απόλαυσα με όλο της το μεγαλείο! Ξεκούραση , ύπνος , καλό φαγητό ….

Η δεύτερη ήταν ένα αναπάντεχο δώρο! 
Θέλαμε ένα ακόμα παιδί αυτό ήταν το μόνο σίγουρο!  
Μόνο που την δεύτερη φορά , δεν έχεις την «άγνοια» της πρώτης εγκυμοσύνης.
 Ίσως γιατί ξέρεις ακριβώς τι πρόκειται να χάσεις εάν κάτι δεν πάει καλά!
  
Η εγκυμοσύνη ήταν πολύ καλή , οι εξετάσεις επίσης  , χαλάρωσα και απόλαυσα το ταξίδι , δουλεύοντας κανονικά , ετοιμάζοντας το νέο παιδικό δωμάτιο ….

Η Μάρω θα ερχόταν σε τούτο τον κόσμο μέσα Οκτώβρη σχεδόν.

Περάσαμε ένα καλοκαίρι υπέροχο , διακοπές με καλούς φίλους , εδώ κοντά στο σπίτι , με τον μπαμπά να πηγαινοέρχεται από τη δουλειά , και τον 3χρονο τότε γιο μου , να μην διαπραγματεύεται  την έξοδο του από την θάλασσα!

Κυριακή μεσημέρι 23 Αυγούστου 2009 , έχω ξαπλώσει με τον γιο μου , προσπαθώντας να κοιμηθούμε μετά το μεσημεριανό φαγητό , ξαφνικά το κρεβάτι  , γεμάτο νερό …

Μα πως ;;; …. Ο γιατρός μου ζήτησε να πάω αμέσως να τον δω.  

-          «Μαμά θα πάς στον γιατρό , για να βγάλει την μπέμπα από την κοιλιά σου ; »

-          Όχι ακόμα αγάπη μου , είναι νωρίς … θα πάω μόνο να δούμε μόνο ότι είναι καλά η μπέμπα μας!

Ο γιατρός μου ήταν ήδη εκεί μετά την εξέταση με ενημέρωσε ότι θα γίνει η εισαγωγή μου …« ρήξη αμνιακών μεμβράνων του σάκκου » , που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης τόσο για εσένα  όσο και για το μωρό γιατί επιτρέπει στα βακτήρια να μπουν μέσα στον αμνιακό σάκο. 

Στην 32η  εβδομάδα ήμουν ακόμα  και  δεν ήμουν έτοιμη καθόλου να ακούσω κάτι σαν και αυτό. Τρόμαξα πολύ ,φοβήθηκα ,φοβήθηκα πολύ, για το μωρό , για τον γιο μου!
( Τον γιό μου!  Τον αγκάλιασα ; του είπα πως τον λατρεύω ; τον φίλησα ;  )

Ο γιατρός ήταν αυστηρός  μαζί μου. Πλήρη ακινησία , σε οριζόντια μόνο θέση ,  χωρίς κανένα μαξιλάρι , θα κάνεις υπομονή , να πάρει βάρος το μωρό , να περάσει τουλάχιστον τα 2000 κιλά  και όλα θα πάνε καλά! 
Αυτά του τα λόγια ήταν αρκετά για να με κατεβάσουν από το ροζ συννεφάκι μου ….

Αντιβιώσεις , ενέσεις με σκοπό την ωρίμανση των πνευμόνων του μωρού , ευτυχώς σε ένα δωμάτιο ήσυχο , μόνη μου στο ΠΓΝΠ , με αγαπημένους , πολύ  , δικούς μου ανθρώπους συνεχώς δίπλα μου , και τον γιατρό μου , σοβαρό , φιλικό και καθησυχαστικό όσο έπρεπε …  Αυτές οι 11 νύχτες πέρασαν δύσκολα ,  τα μηχανήματα έδειχναν πως το μωρό δεν έχει ακόμα πάρει το επιθυμητό βάρος.

Ξημερώματα 4ης Σεπτεμβρίου 2009 … την προηγούμενη μέρα είχε έρθει να μείνει μαζί μου η μητέρα μου , καθισμένη σε μια καρέκλα δίπλα μου να διαβάζει την παράκληση στην Παναγιά  μας. ( 1η φορά που θα έμενε η ίδια νύχτα κοντά μου μιας και ο Χαραλάμπης μου έμενε πια μαζί της ) λες και το ήξερε!

Αυτή την φορά τους πόνους της γέννας τους γνώριζα … γνώριζα πολύ καλά πως είναι …. Όλα έγιναν τόσο , μα τόσο γρήγορα , τόσο φυσιολογικά ,  … πότε ήμουν στο δωμάτιο , πότε άκουσα τον γιατρό μου να  λέει : «Αφροδίτη να σου ζήσει η κόρη σου !» 2.040 κιλά

Μετά από  ώρες και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις  , ήμασταν οι 2 μας αγκαλιά ,  εκείνη μικροσκοπική  , τόσο δα μικρούλα ,  λαμπερή και όμορφη πολύ , πολύ , πολύ!

Μείναμε αρκετές μέρες ακόμα στο νοσοκομείο μιας και η μικρή έπρεπε να πάρει αντιβίωση και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι όσο αφορά την κατάσταση της υγείας της.  




Αρχή Φθινοπώρου μας βρήκε στο σπίτι τους 4 μας!
Και από παντρεμένοι με παιδί , ήμασταν πια οικογένεια! 
Η ανακούφιση και  η ευτυχία  ήταν παντού …. αυτό μου έχει μείνει σαν ανάμνηση από εκείνες τις δύσκολες ημέρες.

Σήμερα 4 χρόνια μετά , είμαι σίγουρη πως και εκείνη έδωσε τον δικό της αγώνα για να φτάσει αλώβητη στο τέλος αυτού του ταξιδιού … Είναι ένα μικρό κορίτσι , μα πολύ δυναμική , ανεξάρτητη , πανέξυπνη , 1η στην σαχλαμάρα , μεγάλη θεατρίνα , σοβαρή κάθε φορά που θα πρέπει να μας διηγηθεί μια εμπειρία από το σχολείο και τις φίλες της , πάντα γελαστή , πάντα πρόθυμη να σε αγκαλιάσει και να πει : σε αγαπώ!

Αυτές τις μέρες κάνει τα σχέδια για το πάρτι γενεθλίων της 
που θα ακολουθήσει ... τα έχει οργανώσει και σκεφτεί όλα! 
Διακόσμηση , καλεσμένους , φαγητά και εννοείτε την τούρτα της!

Είναι το μικρό μας θαύμα! 
Που δοκιμάστηκε τις πρώτες μέρες της γέννησης της και σήμερα γίνετε 4 χρονών! 
Είναι ένα πλάσμα που με έμαθε και με μαθαίνει καθημερινά ένα σωρό πράγματα , που μαζί με τον αδερφό της , βάζουν σε πρόγραμμα την ζωή μας.

Κάθε χρόνο αυτές οι μέρες με φέρνουν στο νου μου εκείνες  τις μανούλες , τους γονείς , έξω από την μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο , που έμεναν εκεί μερόνυχτα , προσμένοντας την καλή είδηση , ελπίζοντας αυτή την φορά να είναι για  το δικό τους παιδί!

Εύχομαι όλα τα παιδάκια να έχουν πάντα την υγεία τους και οι γονείς τους να τα καμαρώνουν να τα βλέπουν να ανοίγουν τα δικά τους φτερά για μεγάλα ταξίδια σε ένα κόσμο πλημμυρισμένο με αστερόσκονη , γεμάτο όνειρα και ελπίδα για το μέλλον!
  
Κόρη μου σε ευχαριστούμε που μας έδωσες την 
ευκαιρία να γίνουμε γονείς  για δεύτερη φορά.





Χρόνια σου γερά , χρόνια σου καλά , χρόνια σου ευτυχισμένα Αστέρι μου!





Μπισκότα με λεμόνι & λάιμ !




Υλικά 

1φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 φλ τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά μεσαίο μέγεθος
ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι (πλυμένο - ακέρωτο) 
ξύσμα από 1 λάιμ 
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
σποράκια από 1/2 κλωναράκι βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
4 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ετοιμασία

Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι.
Από τα λεμόνια και το λαίμ παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.

Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα , προσθέτουμε τα αυγά τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. 
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας , σταματάμε το χτύπημα , 
προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα , ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
(ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι 1/2 φλιτζάνι - όχι περισσότερο)
Όταν ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας θα πρέπει να  έχουμε μια εύπλαστη & μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 - 15 λεπτά και στην συνέχεια πλάθουμε τα μπισκότα μας σε όχι σχέδιο θέλουμε , τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση  γιατί απλώνουν.

Πριν φουρνίσουμε εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη λευκή ή μαύρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10'-12'  , μέχρι να ροδίσουν






Καλή επιτυχία!





Καλοκαιρινά cup cakes !






Φτιάξαμε αυτά τα μικρά κέικ πριν λίγες μέρες ώστε να κεράσει η κόρη μου τους φίλους της στον παιδικό σταθμό. 
                           Η διαδικασία απλή και εύκολη!

Έφτιαξα 1 δόση από το αγαπημένο μας  κέικ  , γέμισα  κατά το 1/2 σχεδόν (λίγο λιγότερο) μικρά χωνάκια παγωτού και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους  170°C για περίπου 25 λεπτά.
Όταν τα έβγαλα , τα άφησα να κρυώσουν καλά για τουλάχιστον μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ , ετοίμασα την επικάλυψη.

Υλικά για την επικάλυψη

1 ασπράδι αυγού
150 γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
 1/2  κλωναράκι βανίλιας

χρωματιστή τρούφα

Ετοιμασία

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ασπράδι , σε μίξερ χειρός στην δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα σποράκια από το κλωναράκι βανίλιας.

Στολίζουμε τα παγωτά-κέικ με το γλάσο και την χρωματιστή τρούφα.

Διατηρούμε στο ψυγείο.





Καλή επιτυχία!


Της μπάλας τα καμώματα!





Γιορτάσαμε και τα 7α γενέθλια! Το φετινό μας θέμα "ποδόσφαιρο".





Στολίσαμε τον κήπο , φτιάξαμε σουπλά από γήπεδο ποδοσφαίρου και διακοσμήσαμε τα μικρά μπουκαλάκια νερού με ποδοσφαιρικές φανέλες , μπάλες και αυτοκόλλητα. Τα φαγητά διακοσμούσαν σημαιάκια και καρτελάκια με το Νο7!

Έφτιαξα και ένα πλακάτ , με ένα τερματοφύλακα , όπου στο μέρος του κεφαλιού ήταν κενό ώστε να φωτογραφίζονται μικροί ... μεγάλοι! 




















Η τούρτα έπρεπε και αυτή να έχει σχήμα μπάλας!
Ας την φτιάξουμε λοιπόν!

Υλικά για το κέικ 

4 αυγά 
100 γρ βούτυρο αγελάδος
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ κρέμα γάλακτος
300 γρ κουβερτούρα 
150 γρ ζάχαρη
200 γρ αμύγδαλο φιλέ σε σκόνη
70 γρ αλεύρι 
2 κγ μπέικιν 
1 κσ εσάνς βανίλιας

Ετοιμασία

Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος.
Λίγο πριν πάρει βράσει το μείγμα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος το αδειάζουμε πάνω στην κουβερτούρα.

Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη. Αφήνουμε στην άκρη. 


Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σταματάμε το χτύπημα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης , προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα , στην συνέχεια , το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , τη αμυγδαλόσκονη και  το εσάνς βανίλιας.                                                                                        Ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.                    ( στην προκειμένη περίπτωση , χρησιμοποίησα μια μεταλική σαλατιέρα , 
με ημιστρόγγυλο σχήμα) 


Ψήνουμε το κέικ μας για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη του κέικ.

100 γρ βούτυρο αγελάδος 
100 γρ άχνη ζάχαρη 
70 γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα.
3 κ.σ γάλα κρύο 
1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας

Ετοιμασία

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν μαρί , μόλις λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο , την άχνη ζάχαρη το γάλα και την βανίλια.
Αφήνουμε το γλάσο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σταθεροποιηθεί ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε πάνω στο κέικ μας.

Διακόσμηση τούρτας.

Για μια τούρτα "μπάλα" εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε με ζαχαρόπαστα ή σοκολατένιες πλαστελίνες όπως έκανα εγώ , θα μας βοηθήσει πολύ να έχουμε πεντάγωνα & εξάγωνα κουπατ. 

τα συγκεκριμένα είναι ιδιοκατασκευή 

Υλικά για την σοκολατένια πλαστελίνη 

260 γρ κουβερτούρα , κομμένη σε μικρά κομμάτια.
ή 350 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
200 γρ γλυκόζη 

Ετοιμασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα της επιλογής μας σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βάζουμε την γλυκόζη σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί την ρίχνουμε μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.  Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή μαρίζ.
Σταδιακά θα σχηματιστεί ένα μείγμα συμπαγές και λαστιχένιο.Το αφήνουμε εκτός ψυγείου μια νύχτα να σφίξει.
Μόλις γίνει σαν πλαστελίνη τη μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας μας και την δουλεύουμε.

Την λευκή σοκολατένια πλαστελίνη την μπορούμε να την χρωματίσουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής.





*H συνταγή για την σοκολάτα πλαστελίνης είναι από το περιοδικό γλυκές ιστορίες τεύχος 26.




Εννοείτε πως είχα για βοηθό τον καλύτερο του κόσμου όλου!


Καλό Καλοκαίρι σε όλους σας! 





Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό κουβερτούρα!





Υλικά για το μωσαϊκο



350 γρ. μπισκότα oreo
250 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
190 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ  κακάο
2 σφινάκια λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ 
(ή κάποιο  άλλο λικέρ που σας αρέσει.)

Ετοιμασία

Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά 
και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας.                                                                      

Ενσωματώνουμε τα μπισκότα σπασμένα και απλώνουμε 
το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα , δίνοντας παραληλλόγραμμο σχήμα. 

Βάζουμε την  λαδόκολλα για 5 λεπτά στην κατάψυξη για να 
σταθεί και να μπορέσουμε να τυλίξουμε σαν ρολό. 

Προσθέτουμε στο απλωμένο στην λαδόκολλα μείγμα μας μπάλες παγωτού 


και τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας. 
Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, πριν σερβίρουμε.



Υλικά για το παγωτό κουβερτούρας

1 κουτί φυτική σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
(βάζουμε τα γάλατα και τη φυτ. σαντιγί 2 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε στο ψυγείο)

Ετοιμασία

Σε μπέιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 7 λεπτά την φυτική σαντιγί  , 
σε δυνατή ταχύτητα , μέχρι να αφρατέψει καλά.
Ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα και μετά σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. 
Τώρα έχουμε μια παχιά κρέμα , χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του 
μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ.  

Βάζουμε το παγωτό μας στην κατάψυξη  για 1 ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει. 
Ξαναχτυπάμε το παγωτό με το μίξερ να  αφρατέψει για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παγώνουμε για 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

Τσουρέκι με καραμελωμένα φρούτα!


Υλικά για τα καραμελωμένα φρούτα
4 μέτρια μήλα ή
20 κάστανα βρασμένα
ή κάστανα μαρόν γλασέ (αλλά θα μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης) 
ή 4 αχλάδια ή  6 βερίκοκα ή 4 ροδάκινα ή
 κάποιο άλλο φρούτο που να  μας αρέσει
και
4-5 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ βούτυρο
1 βανίλια ή 2 κ.σ λικέρ φρούτων ή 2 κ.σ κονιάκ
Ετοιμασία για τα καραμελωμένα φρούτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα μας σε μικρότερα κομμάτια ,
Λιώνουμε το βούτυρο στο σκεύος μας και προσθέτουμε τη ζάχαρη ,
όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα φρούτα μας και ανακατεύουμε
μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά των φρούτων.
Προσθέτουμε το άρωμα , τη βανίλια ή το λικέρ μας και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα ταψάκι καλά βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί , απλώνουμε τα φρούτα μας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το τσουρέκι μας και τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :
1/2 κιλό αλεύρι για τσουρέκια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2  συσκευασία βούτυρο τύπου Kερκύρας
3 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαχλέπι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και λίγο χυμό 2-3 κουταλιές

Ετοιμασία

Λιώνουμε την μαγιά, στο χλιαρό χυμό πορτοκαλιού μαζί με δύο-τρεις  κουταλιές 
από το χλιαρό γάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο  μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
Όταν η μαγιά φουσκώσει την ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο χλιαρό γάλα, χτυπάμε τόσο ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα μας πάνω από τα καραμελωμένα φρούτα ,
σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Έπειτα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 50 λεπτά ,
δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν είναι έτοιμο.




Μόλις βγάλουμε από το φούρνο , αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα
αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!