Κέικ Μαρμάρου ή Κέικ Μαρμπέ!


 Υλικά

250  γρ αλέυρι γ.ο.χ & 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ κακάο
120 γρ βούτυρο
220 γρ ζάχαρη
2 Αυγά
140 ml φρέσκο γάλα
βανίλια

Ετοιμασία
Χτυπάμε το βούτυρο,με τη ζάχαρη και ένα -ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλέυρι με το γάλα και τη βανίλια.
Απο αυτή τη ζύμη παίρνουμε  6-7 κ.σ και προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε καλά. 
Στην στρογγυλή φόρμα του κέικ (βουτυρωμένη & αλευρωμένη) 
στρώνουμε τη μισή ζύμη βανίλιας ,  
συνεχίζουμε με την ζύμη κακάο και τελειώνουμε 
με το υπόλοιπο της ζύμης βανίλιας.
Στροβιλίζουμε ένα ξυλάκι απο σουβλάκι ώστε 
να ανακατευτούν ελαφρά οι 2 ζύμες 
και να δημιουργηθούν "νερά".
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , 
170 βαθμούς κελσίου για 30 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

Watermelon cocktail!




Υλικά 

 (4 ποτήρια)
1/2 καρπούζι καθαρισμένο
χυμό από 2 στημένα πορτοκάλια
χυμό από 2 στημένα λάιμ
100ml τεκίλα 
50ml Tia Maria
Πάγο για το σερβίρισμα

 Ετοιμασία

Καθαρίζουμε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια
 και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Στη συνέχεια το πολτοποιούμε μαζί με τους χυμούς λάιμ 
και πορτοκάλι στο μπλέντερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κανάτα. 
Προσθέτουμε την τεκίλα και τοTiaMaria και ανακατεύουμε καλά. 
Αφήνουμε το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα 
Σερβίρετε με πάγο, διακοσμώντας με φέτες ή κομμάτια από καρπούζι.

Καλή επιτυχία!

Λεμονάδα με τζίντζερ!





 Η συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας 
είναι πολύ εύκολη , συνταγή που δεν θα χρειαστεί
βρασμό , και το αποτέλεμα θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά 

5 ποτήρια φυσικό χυμό λεμομιού
5 ποτήρια ζάχαρη
3 κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ ξύσμα απο τζίντζερ
 
Ετοιμασία 

 Βάζουμε τον χυμό λεμονιού , το ξύσμα απο το τζίντζερ, 
το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη σε ένα μπολ 
και ανακατεύουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα. 
Η διασικασία αυτή θα διαρκέσει όσες ώρες χρειαστεί 
ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και να έχουμε ενα αρκετά
 πυχτό σιρόπι λεμονιού. 
Σε αυτή την φάση θα χρειαστεί να σουρώσετε το σιρόπι.
Αποθηκεύεται σε γυάλινο μπουκάλι και φυλάτε στο ψυγείο.

Τρόπος σερβιρίσματος

Γεμίζετε το ποτήρι σας κατά το 1/3 με το σιρόπι λεμονάδας , 
προσθέτετε παγάκια και απογεμίζεται το υπόλοιπο ποτήρι 
με νερό ή ανθρακούχο νερό.
Προαιρετικά προσθέτετε φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία!


     

"Ρεβανί με μαστίχα" της θείας Βασιλικής!




Υλικά

250 γρ. σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη
350γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
2κ.γ μπέικν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι



Για το σιρόπι

300γρ. ζάχαρη
600γρ. νερό
Χυμό από 1 λεμόνι και την 1/2 φλούδα του
1 βανίλια
100γρ. λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά - εκτός απο το λικέρ - να βράσουν για 5 λεπτά
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το λικέρ.

Για το ραβανί

Χτυπάμε το λάδι με τα τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι , 
χτυπάμε για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, 
μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, την μαστίχα, την βανίλια, 
το ξύσμα λεμονιού συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3-5 λεπτά 
και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. 
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι , το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, 
το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. 
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί παραλληλόγραμμο (23χ30), 
πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, 
αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 C, 
για 35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, 
να πάρει χρώμα.
(Κάνουμε τον έλενχο με το μαχαίρι : θα πρέπει να βγαίνει καθαρό
 όταν το βάλουμε στο κέντρο του ραβανί.)

Βγάζουμε το ραβανί από το φούρνο,   
κόβουμε σε μερίδες και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 1 ώρα.

 Ιδανικά σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.



Καλή επιτυχία!

Lemon soufflés σε λεμονόκουπα!

 

 
Υλικά

6 λεμόνια με χοντρή φλούδα  
το χυμό και το ξίσμα από τα 2 λεμόνια
4  ασπράδια αυγών 
2 κρόκους αυγών
6 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ λευκή ζάχαρη
4 κ.σ. κορνφλάουρ
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
Ζάχαρη άχνη 

Ετοιμασία

Πλένουμε τα λεμόνια και κόβουμε , αφαιρώντας το 1/3 απο αυτά.

Κόβουμε και ελάχιστα τον πάτο , ώστε να μπορεί το 
λεμόνι - σκεύος , να σταθεί στο ταψί μας. 

Αφαιρούμε το εσωτερικό του λεμονιού , προσεχτικά.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορνφλάουρ.

Ζεσταίνουμε το γάλα , εως ότου πάρει βράση.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα απο τα 2 λεμόνια , και το μεύγμα με 
την κρέμα γάλακτος.

Με τον αυγοδάρτη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα στο γάλα  και επιστρέφουμε στην
 φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.

Μόλις έχει δέσει η κρέμα , κατεβάζουμε απο την φωτιά
 και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κ.γ ζάχαρη
μέχρι να στέκεται η μαρέγγα μας.

Ανακατεύουμε τη μαρέγγα στη κρέμα μας , 
με απαλές κινήσεις απο επάνω προς  τα κάτω 
για να δώσουμε όγκο στην κρέμα μας.

Γεμίζουμε τα λεμόνια μας και ψήνουμε για 12-14λεπτά
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Σερβίρουμε , πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία!
 

Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας!


Υλικά για την κρέμα 

3 κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό 
400 mlγάλα 
5 κ.σ.ζάχαρη 
1 κ.σ βούτυρο
1 κλωνάρι φρέσκιας βανίλιας

 Ετοιμασία της κρέμας
  
Βράζουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και σταδιακά το σιμιγδάλι ψιλό ανακατεύοντας συνεχώς. 
Ανακατεύουμε περίπου 15 λεπτά για να πήξει η κρέμα.
 Αποσύρουμε απο την φωτιά προσθέτουμε τους σπόρους της βανίλιας 
και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.

Υλικά για την τάρτα 

1 φύλλο σφολιάτας
 4 μήλα

Ετοιμασία της τάρτας 

Τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι 
και τη μεταφέρουμε στο σκεύος μας.
Καλύπτουμε και τα τοιχώματα.

Καθαρίζουμε τα μήλα μας. 
Τα κόβουμε κάθετα στα 2 και μετά σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε την κρέμα μας , πάνω απο την σφολιάτα 
και απο επάνω στρώνουμε τα μήλα μας , το ένα δίπλα 
απο το άλλο σαν βεντάλιες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα , άχνη ζάχαρη ή σοοκολάτα.

Καλη επιτυχία!

 




Τσίζ Κέικ με ανθότυρο και γιαούρτι!





 Υλικά για την βάση

1 πακέτο μικρό μπισκότα digestive με επικάλυψη σοκολάτας.
3 κ.σ χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
 
Υλικά για την κρέμα :

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% 
400 γρ ανθότυρο
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
1 ποτήρι χλιαρό νερό

 Υλικά για το γαρνίρισμα

μαρμελάδα της αρεσκίας σας


Ετοιμασία
 


Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη . 
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το βούτυρο , ανακατεύουμε πολύ καλά τα 3 υλικά μας
και στρώνουμε το μείγμα μας στην ταριέρα. 
 
Στοποτήρι με το χλιαρό νερό ανακατεύουμε το ζελέ λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το ανθότυρο, το γιαούρτι 
και την ζάχαρη, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής  κρέμα.

Προσθέτουμε και ζελέ λεμονιού. 

Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα . 

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλαχιστον 2 ώρες .

Πρίν σερβίρουμε γαρνίρουμε με την μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία!

"Πικάντικο κέικ με ξερά σύκα & γραβιέρα!"




 Υλικά

350 γρ βούτηρο τύπου Κεκρύρας 
(σε θερμοκρασία δωματίου)
3 κ.σ ζάχαρη
4 αυγά 
400 γρ αλεύρι 
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ γραβιέρα πικάντικη 
150 ml φρέσκο γάλα
250 γρ ξερά σύκα ψιλοκομμένα
Μαύρο σουσάμι

Ετοιμασία


Στον κάδο του μίξερ , σε δυνατή ταχύτητα , 
χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ 
σε ένα μπώλ.

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και την γραβιέρα. 
Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε το 
φρέσκοτριμμένο πιπέρι και το μαύρο σουσάμι.

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλα τα υλικά μας.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και 
στο μείγμα του βουτήρου-ζάχαρης-αυγών , 
προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα 
με τα σύκα-γραβιέρα-πιπέρι.

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας , 
φροντίζουμε να ενσωματώσουμε καλά όλα τα υλικά μας.

Αλείφουμε με βούτηρο καλά την φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
 Αδειάζουμε το μείγμα μας στην φόρμα και φουρνίζουμε για 35-40 λεπτά σε 
καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 170 βαθμούς.

Μόλις το βγάλουμε απο τον φούρνο , 
αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!



Μπισκότα κανέλας!



Υλικά 

120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ αλάτι
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 αυγό
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ  κανέλα 
 
Ετοιμασία
 
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
 
 Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στην μεγάλη ταχύτητα
για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε 
όσο τα χτυπάμε με το μίξερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
 
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά απο αυτό το μείγμα στον κάδο του μίξερ.
 
Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια και 
τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά.
 
Ψήνουμε για 10 λεπτά τα μπισκότα μας.

 


 Μόλις τα βγάλουμε απο τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα μεταφέρουμε. 
 
Καλή επιτυχία!
 

Χρωματιστό κείκ με μερέντα!


Υλικά

250 γρ βούτυρο σε θερ.δωματίου
220 γρ άχνη ζάχαρη 
4 αβγά
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ κακάο
1/2 φλυζάνι ζεστό φρέσκο γάλα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
μέρέντα για την επικάληψη

Ετοιμασία

Χτυπάμε στο ο μίξερ το βούτυρό με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ενα τα αβγά.
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το μπέικιν
και το προσθέτουμε σταδιακά στο μέιγμα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το γάλα με το κακαό.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2-3 μέρη , 
ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε.
Στο πρώτο μείγμα ανακατεύουμε το σοκολατένιο γάλα.
Στα επόμενα τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα , αδειάζουμε 
ενα μέρος απο το σοκολατένιο μείγμα.
Συνεχίζουμε με τα χρωματιστά και τελειώνουμε με σοκολατένιο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε το κέικ μας , αφήνουμε να κρυώσει καλά
και διακοσμούμε με την μερέντα.

Καλή επιτυχία!




Τάρτα με κίτρινη κολοκύθα & καπνιστό μπέικον!




Υλικά για την ζύμη

250γρ. αλεύρι γ.ο.χ 
4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο 
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό  
½ κουτ. γλυκού αλάτι 


Ετοιμασία για την ζύμη
 
Ανακατεύουμε το αλέυρι με το αλάτι , 
προσθέτουμε το γιαούρτι. 
Πλάθουμε την ζύμη μας με την βοήθεια του βούτηρου 
και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
Ωστόσο ετοιμάζουμε την γέμιση.

Υλικα για την γέμιση
4 κ.σ ελαιόλαδο
400 γρ. κολοκύθα κίτρινη τριμμένη 
στην χοντρή πλευρά του τρίφτη 
(στραγγισμένη πάρα πολύ καλά)
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον καπνιστό , κομμένο 
130 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγών
150 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
150  γρ. γραβιέρα πικάντικη
10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρέσκο μαύρο πιπέρι
σουσάμι ασπρό & μαύρο 


Ετοιμασία

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
 και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
Σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια και την 
κολοκύθα μέχρι να μαλακώσουν 
 για 10 λεπτά περίπου.
 Αλατίζουμε, αποσύρουμε από το τηγάνι, 
και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αυγά & την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και
 Προσθέτουμε τα τυριά και τον βασιλικό.

 Στρώνουμε την ζύμη της τάρτας στο βουτυρωμένο , σκεύος μας. 
(Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι.)
Στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση (κρεμμύδια - μπείκον - κολοκύθα)
 και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας - τυριών.
Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C , για 30-40  λεπτά περίπου. 
 Σερβίρουμε την τάρτα, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!

Βασιλόπιτα 2016!








Υλικά

100γρ  γλυκό κουταλιού κεράσι, 
στραγγισμένα από το σιρόπι τους και κομμένα στην μέση
   
100γρ  κορινθιακή σταφίδα ξανθιά
100γρ αποξηραμένα βερίκοκα χοντροκομμένα
100γρ αποξηραμένα σύκα χοντροκομμένα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
150ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
250γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου  
250γρ ζάχαρη  μαύρη 
4 αυγά 
1 κουταλιά της σούπας μαύρη μελάσα 
100γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα
100γρ καρύδια χοντροκομμένα
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
400γρ  αλεύρι που φουσκώνει 
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο 
1 κ.γ  τριμμένο μοσχοκάρυδο

Ετοιμασία

Βάζουμε όλα τα αποξηραμένα φρούτα και το ξύσμα πορτοκαλιού 
σε ένα δοχείο και τα περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού. 

Αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά τα φρούτα στον χυμό να μαλακώσουν. 

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.

Αναμειγνύουμε στο αλεύρι με τα μπαχαρικά. 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την μελάσα.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα κάθε φορά. 

Βγάζουμε τα φρούτα από τον χυμό πορτοκαλιού , 
και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.

Προσθέτουμε στο μείγμα μας εναλλάξ τον χυμό και το αλεύρι 
που έχουμε προσθέσει τα μπαχαρικά. 

Τέλος Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τα φρούτα. 
 
  Ψήνουμε  για 50-60 λεπτά  ή μέχρι το κέικ να έχει σταθερή 
στην αφή και να έχει  ροδίσει. 

Διακομήστε με ότι σας αρέσει! 
Ταιριάζει πολύ η λευκή λιωμένη σοκολάτα!
 &
Μην ξεχάσετε το φλουρί!

Καλή επιτυχία! 

Καλή & Γλυκιά Χρονιά!