Υλικά
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
1 αυγό
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
100 γρ λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αυγό και σταδιακά το αλεύρι , τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1,5χιλ περίπου , με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Στο μισό κομμάτι απο την μικρή στρογγυλή ζύμη , βάζουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα και μερικά κομματιά λευκής σοκολάτας. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό την γέμιση και κολάμε καλά τις άκρες με τα δάχτυλα μας ή με ένα μαχαιράκι.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αραδιάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Η ζύμη είναι η τριφτή που κάνουμε τάρτες; Εύκολο είναι!!!
Ναι Ηλιάννα με αυτη την ζύμη είναι! Πανέυκολα και γρήγορα!
Δημοσίευση σχολίου