Υλικά
1 δόση απο το αγαπημένο μας κέικ
1 κουτί τσιγκινο μόρφατ φυτική σαντυγί
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές μερέντα
400 γρα μαρμελάδα φράουλα σε θερμοκρασία δωματίου
χρώματα ζαχαροπλαστικής
σοκολατένια κουφετάκια
Ετοιμασία
Φτιάχνουμε το κείκ μας και ψήνουμε σε στρογγυλό ταψάκι.
Μόλις ψηθεί , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και χωρίζουμε στα 2 παράλληλα προς τον πάγκο μας ώστε να έχουμε στρογγυλά κομμάτια.
Σε μπώλ χτυπάμε την φυτική σαντυγί σε δυνατή ταχυτητά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα , συνεχιζοντας το χτύπημα.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας , κρατάμε σε ένα άλλο σκεύος 4-5 κουταλιές ώστε να της χρησιμοποιήσουμε μετά στην διακόσμηση.
Προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα την μερέντα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το 1 κομμάτι απο το στρογγυλό κέικ μας σε πιατέλα.
Απλώνουμε πάνω μαρμελάδα σε όλο το κείκ , συνεχίζουμε με μια στρώση απο την κρέμα μας.
Από επάνω βάζουμε το άλλο κομμάτο κέικ πάλι μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την υπόλοιπη κρέμα μας. Αφήνουμε περίπου 1 ώρα , να σταθούν τα υλικά μας και να ενοποιηθούν οι γευσείς κ τα αρώματα.
Αφούν έχουν παγώσει καλά , καλύπτουμε τα τοιχώματα της τούρτας μας.
Σε τις 4-5 κουταλιές που έχουμε κρατήσει απο την λευκή κρέμα προσθέτουμε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαλοπλαστικής , ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Καλή επιτυχία & χρόνια καλά!
5 σχόλια:
Πολύ γλυκιά η τούρτα!!!
Γειά στα χεράκια σου!!!
Nα τα εκατοστήσει όποιος έχει τα γενέθλιά του,μπράβο Αφροδίτη!
Φιλάκια!
Πολύ γλυκιά η τούρτα σου.
Υπεροχη η τουρτιτσα!Να την χαιρεσαι Αφροδιτη μου την Μαρω σου!
Νατάσα , Ευάκι , Μανουσία σας ευχαριστω πολύ , η κόρη μου εγινέ 1 το Σάββατο! :)
Σοφάκι ευχαριστω :) φιλιά!
Δημοσίευση σχολίου