Υλικά
1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ζάχαρη φρουκτόζη
1/2 φλ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιές σούπας κανέλλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Ετοιμασία
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας , προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι , όσπου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει και να είναι μαλακή.
Σε βουτηρωμένο ταψάκι , τοποθετούμε τα πλασμένα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 160-180 βαθμούς περίπου (ανάλογα τον φούρνο) για περίπου 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
7 σχόλια:
Φαίνονται τόσο νόστιμα !!!!και βέβαια βλέποντας τα υλικά , πρέπει να ειναι και ""χαμηλών" θερμίδων.οτι πρέπει για καφέ και κουλουράκι χωρίς τύψεις ..Καλή σου Μέρα
καλημέρα RIRI μου , μόλις είδα την τονοσαλάτα σου , μια απο τις αγαπημένες μας! :)
Θα πρέπει να μοσχομύριζε ο φούρνος όταν τα έψηνες! Παίρνω μερικά:))
Μοσχοβόλισε όλη η γειτονιά η αλήθεια είναι! σε όλους μοίρασα απο ένα καλαθάκι! Να πάρεις καλή μου mama , φιλιά καλημέρα :)
Καλημέρα!! Αυτά είναι τα αγαπημένα μου κουλουράκια!!
και είπα να έρθω να πάρω μερικά για να πιώ το καφεδάκι μου
Φιλάκια!!
Υπέροχα είναι, Αφροδίτη μου, τα έφτιαξα και μοσχοβόλησε όλο το σπίτι! Τραγανά και μπισκοτένια.
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή και σε φιλώ!
Helen μου αγαπημένη , χαίρομαι που σου άρεσαν! Σε φιλώ :)
Δημοσίευση σχολίου