Υλικά για την ζύμη
1 φλ ελαιόλαδο
1/2 φλ κρασί λευκό ξηρό
1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού
4 κ.σ ζάχαρη
3,5~4 φλ αλεύρι φαρινάπ
Υλικά για τη γέμιση
6 μήλα
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλα
1 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
ζάχαρη άχνη
Ετοιμασία
Ετοιμάζουμε την ζύμη : Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υγρά υλικά μας , το ελαιόλαδο , το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού , προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι (όσο πάρει) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ετοιμάζουμε την ζύμη : Βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υγρά υλικά μας , το ελαιόλαδο , το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού , προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι (όσο πάρει) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση : Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους και να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα καρύδια.
Κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια της ζύμης , τα πιέζουμε στην παλάμη μας και στρώνουμε όλη την βάση της ταρτιέρας μας. Προσθέτουμε την γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο την ζύμη ώστε να καλήψουμε την επιφάνεια μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μόλις βγάλουμε απο το φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!
6 σχόλια:
Μμμμμμ....Νοστιμη φαινεται!Μπορω να εχω ενα κομματι παρακαλω???:)
το αγαπημένο γλυκό του αδερφού μου,θα μπορούσε να φάει ολόκληρο ταψί!!!!!
Φέτος έχω φτιάξει διάφορες μηλόπιτες, μου αρέσει πολύ και θέλω να βρω την απόλυτη!!!!!!. Θα δοκιμάσω και την δικιά σου. Φιλάκια
Αλεξ μου εννοείτε να πάρεις! φιλιά στον κούκλο σου :-)
Νίκη καλώς όρισες , σε ευχαριστώ!
Μανουσίνα , είναι πολύ ευκολη ζύμη , χωρίς αυγά , βούτηρο ... μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με κάποιο πιο ελαφρύ ...
γίνετε πολύ τραγανή και νόστιμη , και κάτι εχω πάθει και φτιάχνω συνέχεια μηλόπιτες σε διάφορες εκδοχές φέτος ...
σε ευχαριστώ , φιλιά :-)
Ο ιδιότροπος της οικογένειας μας, τρώει μόνο μηλόπιτα για γλυκό ειδικά τώρα το χειμώνα, Αφροδιτούλα μου!!!! Όπως καταλαβαίνεις έχω δοκιμάσει ότι συνταγή κυκλοφορεί και κοντεύω να πάρω μάστερ στο αντικείμενο...χαχαχααα!!! Οπότε θα δοκιμαστεί σίγουρα και η δική σου, γιατί μου αρέσει η ζύμη της που είναι διαφορετική!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!
Περιμένω ενυπώσεις απο τον "ιδιότροπο" της οικογένεια λοιπόν Γιάννα μου :-)
πολλά φιλιά , σε ευχαριστώ!
Δημοσίευση σχολίου