12.4.10

Ταλιατέλες με προσούτο!




Υλικά


250 γρ. ταλιατέλες (ή οτι άλλο ζυμαρικό - πένες, ριγκατόνι, τορτελίνια)

150 γρ. προσούτο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι ουίσκι
1,5-2 ποτήρια του νερού, ζεστό νερό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο βούτυρο
Πιπέρι φρέσκο






Εκτέλεση






Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το προσούτο με το βούτυρο.
Σβήνουμε με το ουίσκι, προσθέτουμε το ζεστό νερό, το πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τις ταλιατέλες.
Μόλις τα ζυμαριά πιούν το νερό προσθέτουμε την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μόλις "δέσει"το φαγάκι μας και η σάλτσα είναι έτοιμη , σερβίρουμε (ζεστά) πασπαλίζουμε με φλουδες παρμεζάνας και ελάχιστο φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό (εάν θέλουμε) και απολαμβάνουμε!!!






Καλή επιτυχία!

φωτό : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Printfriendly