Υλικά
300 - 400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. γάλα
2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
70 γρ. κονιάκ ή λικερ τεντούρα
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μπέιν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να κάψει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τον καφέ.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ τεντούρα αφήνουμε να κρυώσει και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα
Τα βάζουμε σε πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε τον πάτο.
Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάμε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ.
Πασπαλίζουμε με το κοσκινισμένο κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!