Υλικά
1φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 φλ τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά μεσαίο μέγεθος
ξύσμα & χυμό από ένα λεμόνι (πλυμένο - ακέρωτο)
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
σποράκια από 1/2 κλωναράκι βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
4 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ετοιμασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι.
Από τα λεμόνια και το λαίμ παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα , προσθέτουμε τα αυγά τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας , σταματάμε το χτύπημα ,
προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα , ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
(ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον αλεύρι 1/2 φλιτζάνι - όχι περισσότερο)
Όταν ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας θα πρέπει να έχουμε μια εύπλαστη & μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 - 15 λεπτά και στην συνέχεια πλάθουμε τα μπισκότα μας σε όχι σχέδιο θέλουμε , τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση γιατί απλώνουν.
Πριν φουρνίσουμε εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη λευκή ή μαύρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10'-12' , μέχρι να ροδίσουν
Καλή επιτυχία!